Holmann tilbake etter skade

Sakte, men sikkert leter Knut Holmann seg fram til VM-formen. En skulderskade han pådro seg i vinter har satt formutviklingen kraftig tilbake, men verdenscupstevnet i Danmark i helgen var en solid opptur.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Bare svenske Markus Oscarsson greide å matche nordmannen med fire VM-titler bak seg i helgens verdenscup. Svensken, som tidligere har ofret mest tid på K-2, var en reell målestokk for Holmann.

- Han har overbevist tidligere i år. Ingen tvil om at Oscarsson er en mann å måle seg opp mot, sa Holmann til NTB.

500 meteren i dag ble en sterk oppvisning av 29-åringen fra Bærum. Men bare 0,24 sekund skilte tilbake til Oscarsson.

- Starten var ikke noe videre. Jeg kom bakpå, og fikk ikke fart på båten før godt ut i løpet. Men da kom jeg til gjengjeld sterkt. Det er betryggende med en sterk avslutning, sa han.

Stivnet

Under gårsdagens 1000 meter førte nordmannen lenge an i teten, før han stivnet og tapte til Oscarsson. Bare 0,39 sekund skilte de to i mål. Likevel var det knepne tapet på favorittdistansen en stor opptur for Holmann. I det siste verdenscupstevnet i Polen for tre uker siden måtte Holmann ta til takke med tredjeplass på 1000 meter. I tillegg ble han slått ut før finalen på 500 meter.

- Jeg har trent godt i sesongforberedelsene, men har nok vært mer hemmet av skulderskaden enn først antatt. Men nå er skaden leget, sa Knut Holmann.

Betennelse

Under styrketrening i vinter gikk det betennelse i en sene i venstre skulder. Det førte til at gullvinneren fra OL i Atlanta for to år siden ble noe reservert.

I K-2 500 meter i dag ble Andreas Gjersøe og Nils Olaf Fjeldheim nummer to, 0,18 sekund bak amerikanerne Peter Newton og Angel Perez. Den norske fireren, med Eirik V. Larsen, Nils O. Fjeldheim, Tom Selvik og Robby R. Haugli ble nummer to på såvel 1000- som 500 meter. Fireren på 200 meter, med Haugli, Andreas Gjersøe, Holmann og Fjeldheim, ble nummer to lørdag bak USA.

Kajakk-VM avvikles i Ungarn den første uken i september.

- Jeg har ennå god tid på meg. Ingen fare, sa Knut Holmann. Årets første virkelige møte med verdenseliten finner sted i tyske Duisburg siste helgen i juni.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer