- Homofile må få adoptere

Unge Høyre går nå overraskende inn for at homofile skal få adoptere. - Vi har tro på familien, og at det er viktig å vokse opp i en heim. Det er familerammen som er viktig, ikke seksuell legning, sier Unge Høyres leder John-Ragnar Aarset.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Tror på gjennomslag

Unge Høyre går inn både for at homofile skal ha adgang til å adoptere utenlandske barn og stebarnsadoposjon. Stebarnsadopsjon kan være aktuelt i tilfeller der den parten i et forhold som har den daglige omsorgen for barna får seg en ny partner av samme kjønn.

- Selv kjenner jeg flere som er i den situasjonen. Stebarnsadopsjon tror jeg også moderpartiet raskt vil gå inn for, mener Aarset.

Han tror utenlandsadopsjon blir litt verre å få gjennomslag for umiddelbart, men regner med at moderpartiet kommer etter om et par år.

Heftig debatt

Unge Høyres landsmøte vedtok dette etter en heftig debatt i forbindelse med at man utarbeidet et ideologisk program.

Det er allerede klart at det kommer et tilsvarende forslag på Ap's landsmøte i november i år, og saken blir trolig en av de store debattene der.

- Dette er en typisk sak som må modnes. Fordommene blir færre og da er det naturlig at man følger opp. Det er ingen grunn til å diskriminere mennesker på bakgrunn av seksuell legning, framholder Aarset.

Barnas beste

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer