Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

- Homofile må få adoptere

Unge Høyre går nå overraskende inn for at homofile skal få adoptere. - Vi har tro på familien, og at det er viktig å vokse opp i en heim. Det er familerammen som er viktig, ikke seksuell legning, sier Unge Høyres leder John-Ragnar Aarset.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tror på gjennomslag

Unge Høyre går inn både for at homofile skal ha adgang til å adoptere utenlandske barn og stebarnsadoposjon. Stebarnsadopsjon kan være aktuelt i tilfeller der den parten i et forhold som har den daglige omsorgen for barna får seg en ny partner av samme kjønn.

- Selv kjenner jeg flere som er i den situasjonen. Stebarnsadopsjon tror jeg også moderpartiet raskt vil gå inn for, mener Aarset.

Han tror utenlandsadopsjon blir litt verre å få gjennomslag for umiddelbart, men regner med at moderpartiet kommer etter om et par år.

Heftig debatt

Unge Høyres landsmøte vedtok dette etter en heftig debatt i forbindelse med at man utarbeidet et ideologisk program.

Det er allerede klart at det kommer et tilsvarende forslag på Ap's landsmøte i november i år, og saken blir trolig en av de store debattene der.

- Dette er en typisk sak som må modnes. Fordommene blir færre og da er det naturlig at man følger opp. Det er ingen grunn til å diskriminere mennesker på bakgrunn av seksuell legning, framholder Aarset.

Barnas beste

Han understreker at barnas beste er Unge Høyres utgangspunkt.

- Det finnes altfor mange barn både i Norge og resten av verden som ikke har en trygg oppvekst. For å nå målet om at alle barn kan få solide rammer rundt oppveksten, er det ingen grunn til å diskriminere homofile.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!