Husby vurderer å saksøke Rodal

Oslo (NTB): Kjell Arve Husbys advokat Morten Kjensli sier til NTB at de etter all sannsynlighet kommer til å saksøke Vebjørn Rodal. OL-mester Rodal avsluttet mandag sitt ti-årige samarbeid med Husby.

Norges Fri-idrettsforbund og et par større sponsorer som har hatt trener Husby på «lønningslisten» kan også bli trukket for retten for Husbys eventuelle økonomiske tap.

- Vi har ikke tatt den definitive avgjørelsen, men det er klart at alle som har påvirkning i forhold til Husbys lønn vurderes saksøkt, sier Kjensli til NTB.

Norges Fri-idrettsforbund løste for en måneds tid siden Husby fra sine oppgaver i forbundet. Lørdag sparket Oppdal Friidrettsklubb (OFIK) Kjell Arve Husby fra alle verv. Og mandag var det Vebjørn Rodals tur.

Rodal har i likhet med andre samarbeispartnere sørget for at Kjell Arve Husby har kunnet leve av å være friidretts-trener.

Kommer med sin versjon

- Jeg har ikke snakket skikkelig med Morten Kjensli ennå, men en rettssak kan godt bli resultatet. Jeg vil ikke kommentere spørsmålet ytterligere, sier Husby til NTB.

Bakgrunnen for at Kjell Arve Husby er erklært uønsket av alle sine tidligere samarbeidspartnere er beskyldninger andre idrettsutøvere har framsatt mot Husby den siste tiden.

Ti aktive meldte seg i sommer ut av OFIK i protest med Husby. Åtte av dem, seks kvinner og to menn, har skrevet et brev til klubben hvor de kommer med sterk kritikk av Kjell Arve Husby og påstander om uanstendig oppførsel.

Verken friidrettsforbundet, OFIK eller Rodal har villet si hva beskyldningene mot den tidligere genierklærte treneren går ut på.

- Jeg kommer med min versjon, men er ikke sikker på når. Saken er skikkelig kjedelig, jeg skjønner ingenting lenger, sier en nedbrutt Husby.