Hva sier du i dag?

Jon Michelet som retter voldsomme beskyldninger mot politiet og toppene i norsk næringsliv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
 -En sentral tese i Jernkorset synes å være at nynazismen har forgreininger høyt og lavt i det norske samfunnet. Hvordan kan en som kaller seg marxist, bidra til en så grov tilsløring av de virkelige maktforholdene i samfunnet, Jon Michelet? -For å svare litt polemisk, så er jo ikke Dagbladet noe marxistisk organ. Men Dagbladet har selv nylig avslørt at det sitter nynazister i offiserskorpset på Rygge flyplass, som er en av de viktigste NATO-flyplassene. Og nettopp for marxister i dag er det viktig å knytte an til den analysen marxister har gjort før oss - som for eksempel Komintern-lederen Dimitrov.  Tror du virkelig toppene i norsk næringsliv er så uintelligente at de allierer seg med Blücher og hans krapyl? -Så du mener at det norske borgerskapet går inn for rasisme og terror? I boka spiller altså Norsk Front en hovedrolle. En liten utgruppe av politiske halvtullinger tildeles en betydning de i dag ikke har, og kan dermed innkassere en propagandaseier de aldri ville fått uten din medvirkning. -Sentralt i din bok synes det også å være at det norske politiet er fascistisk anstrøket, og at det aldri vil ta nazistene på en effektiv måte? -Du beskriver dessuten likvidasjon og voldshandlinger fra nynazistenes side. Betrakter du dette som en reell trussel mot det norske samfunnet i dag eller i overskuelig framtid?  I«Jernkorset» setter du også navngitte personer inni fiktive eller oppdiktede sammenhenger. Er det ikke et problem å gjøre folk ansvarlige for handlinger de ikke har begått? -Du skal også ha beskyldt en mann - far til en av de nynasjonalistiske anførerne - for å være nazist, mens han i virkeligheten er dekorert motstandsmann. -Du ser tydeligvis også nynazismen som en stor internasjonal trussel. Men er ikke den virkelige internasjonale trusselen i dag våpenkappløpet og de etablerte strukturer i verden som tapper de fattige landene for råvarer og kapital? Og blir ikke Jernkorset dermed en nostalgisk tilsløring av dagens virkelighet, der forfatteren har satt seg fore å vinne 30-årenes åndskap?

Det Dimitrov sa, var at nazismen eller fascismen er borgerskapets åpne, terroristiske diktatur. Det er ikke et diktatur av den typen vi har i Norge i dag. Men det er klart at det eksisterer bånd mellom gamle nazister og nynazistene og mellom nynazistene og borgerskapet. Det er ikke så lett å dokumentere at disse båndene finnes. Men det er mitt håpet Jernkorset og debatten omkring boka vil bidra til å avdekke disse båndene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer