Ikke den rette

IKKE AKTUELL:

Herborg Kråkevik selv vil ikke kommentere det resultatløse møtet. Ikke Løkkeberg heller:

- Jeg vil ikke kommentere og navngi hvem jeg har hatt møte med på en audition. De som velger å gå til et møte med meg for en vurdering, har krav på beskyttelse fra offentligheten, sier Løkkeberg.

Ikke tilbud

Men både regissøren og Herborg Kråkeviks manager bekrefter motvillig at det har funnet sted et møte mellom de to. Kråkevik var en av de første Løkkeberg møtte i forbindelse med rollebesetningen til «St. Hansnatten». Det skjedde ikke på Kråkeviks initiativ.

Kråkevik ble ikke presentert for et ferdig manus, bare regissørens tanker omkring prosjektet.
Lenger kom det heller ikke, for verken Kråkevik eller manageren hørte mer fra Løkkeberg. Det kom aldri noe tilbud om å bekle hovedrollen som «Irene», og Kråkevik ble ikke invitert til å prøvespille for rollen.

«Ikke prøvd nok»

Det ble imidlertid det premiereaktuelle stortalentet Cecilie A. Mosli. Hun ble spurt om å komme på prøvefilming, men hørte siden ikke noe verken fra Løkkeberg eller hennes rollebesettere.

- Det virker som Vibeke Løkkeberg ikke har prøvd nok for å få den rette skuespilleren i hovedrollen. Men hun er ikke den eneste regissøren som ikke prøver nok når roller skal besettes. Det virker som om de bare velger det som er kjent for dem. Jeg kjenner mange unge og stilige skuespillere som kunne være aktuelle. Mange flotte jenter ved teaterhøgskolene i Stavanger, i Bergen og fra London, sier Mosli.

Neste fredag spiller Mosli (25) den forføreriske Léonide, hovedrollen i «Kjærleikens triumf» av Pierre de Marivaux på Det Norske Teatret i Oslo. Hun har tidligere vært med i kritikerroste «Guten og stjerna» og revysuksessen «Tusen år og like blid».

Ikke aktuelt

- Det har ikke så mye å si for meg at jeg ikke fikk sprøvespille for Løkkeberg, jeg ville ikke hatt tid likevel, sier Cecilie A. Mosli.

Heller ikke for Herborg Kråkevik er det lenger aktuelt å vurdere «Irene»-rollen i «St. Hansnatten» - om Løkkeberg mot alle odds skulle ombestemme seg. Hun spiller sitt one woman-show for fulle hus på Victoria Teater i Oslo ut juni.

Men etter dette er det slett ikke umulig at Kråkevik vil spille film. Hun får stadig tilbud om roller, men har ennå ikke inngått noen avtaler. Det mest konkrete prosjektet er hovedrollen som «Maria» i René Bjerkes planlagte film av May Grethe Lerums pocketbokserie «Livets døtre».