Ingen løsning på Løkkeberg-krisen

Produsent Axel Helgeland og regissør Vibeke Løkkeberg ble ikke enige da de møtte hverandre og sine advokater i Oslo i dag. Løkkeberg holder på at datteren skal være med i film-prosjektet, men Helgeland nekter.

Venter avklaring I
- Vi avventer tilbakemelding fra Helgeland, sier Vibeke Løkkeberg til NTB.

Axel Helgeland er produsent for filmen «St. Hansnatten», som Løkkeberg har skrevet manus til, og skal regissere.

Lovnader om 11,5 millioner kroner i statsstøtte ble gitt 16. februar, men betingelsen for bevilgningen er at Løkkebergs familie ikke deltar i filmen.

Ingen av partene vil gi seg. Produsent sier at han ikke kan gå i gang med et prosjekt som han ikke har økonomisk ryggdekning for. For det andre er han enig i at det er uheldig å bruke Løkkebergs datter i filmen.

Venter avklaring II
Løkkeberg hevder på sin side at hun ikke fikk beskjed om dette før etter at hun hadde bestemt seg for å bruke datteren Tonje Kamilla Kleivdal Kristiansen (23) som hovedrolleinnehaver. Dessuten mener hun at produsenten rokker ved hennes integritet, og vil la andre enn henne bestemme hvem som skal spille, og hvilke roller.

Det er også klart at Løkkeberg selv har økonomiske interesser i filmen. Familieselskapet til hun og mannen Terje Kristiansen har investert en ukjent sum i produksjonen.

Helgeland var fredag ikke tilgjengelig for kommentar.