Ingen støtte til Løkkeberg

Produsentforeningen støtter produsent Axel Helgeland i Northern Lights, som stoppet regissøren Vibeke Løkkeberg og filmen «St. Hansnatten».

Etter at Norsk Filmforbund tidligere i uken gikk ut med støtte til Løkkeberg, finner Norske film- og tv-produsenters forening det nødvendig å rykke ut.

Klokken 12 i dag skal styret i Audiovisuelt Produksjonsfond diskutere hva som skal gjøres i forhold til de 11,5 millioner kroner fondet bevilget til produksjonen av filmen.

Fra Produsentforeningens side er støtten til Helgeland markant.

Produsentforeningen mener at konflikten ikke dreier seg om regissørens rett til stå for rollebesetningen, men «tillitsbruddet» fra Løkkebergs side.

- Ifølge produsenten og hovedfinansiør Audiovisuelt Produksjonsfond (AV) deltok Vibeke Løkkeberg i flere møter der hun muntlig godtok dette premisset - at bare Vibeke Løkkeberg kunne delta i produksjonen.

«Når hun så - noen uker før opptaksstart - og etter at det er brukt flere millioner kroner på forarbeidet skifter mening og nekter å lage filmen hvis hennes datter ikke får hovedrollen, er dette et så klart tillits- og avtalebrudd at Northern Lights, etter Produsentforeningens syn, ikke hadde annet alternativ enn å legge ned produksjonen», skriver foreningen i en pressemelding.

(NTB)