Intens sommer for Hege

GVTEBORG (Dagbladet): Hege Schøyen har dumpet Øivind Blunck til fordel for Sven Nordin, og er i full gang med å bli kjent med sin nye mann. Hvordan det går, får vi vite til jul, når «Suffløsen» kommer på kino. Men noen hemmeligheter kan vi røpe allerede nå.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Ekteskapet mellom Hege og Sven får nemlig problemer når en ny tubaist ankommer operaen hvor Hege jobber.

Dagbladet treffer filmteamet under opptakene i Stora Teatern i Göteborg.

- Dette skal liksom være Operaen, da. Vestbanen. Få med det, så blir Bjørn Simensen glad, understreker regissør og manusforfatter Hilde Heier lattermildt. Hun har fått 15 millioner kroner å boltre seg med, og er full av entusiasme for prosjektet sitt.

- Hilde har skrevet en gripende historie. Jeg kjenner meg sånn igjen i rollefiguren min, Siv, at det er helt skummelt, betror Hege Schøyen oss.

Aldri i tvil

Filmen handler om Siv og hennes kjærlighetsliv. Hun er sufflør i Operaen, og betrakter de dramatiske scenene trygt fra boksen sin.

- Siv har egentlig en vulkan inne i seg, men hun er fornøyd med å bare betrakte den orkanen som utspiller seg på scenen, uten å være til stede selv. Helt til tubaisten kommer, for han ser henne slik ingen andre har gjort, forklarer Hilde.

Oppsetningen av «Aida» på operaen hvor Siv jobber, går parallelt med den egentlige handlingen.

Og Hilde Heier visste straks at hun ønsket seg Hege Schøyen i hovedrollen.

- Jenta er jo musikkutdannet, og en fryktelig god skuespiller.

- Jeg var aldri i tvil, denne jobben måtte jeg bare gjøre, supplerer Hege.

Intense dager

Hun er med i hver eneste scene i filmen, og har lange dager foran kamera.

- Det er så fryktelig mye å huske på! sukker hun fra sitt sete i salen på Stora Teatern mens hun venter på at scenen skal bli klar.

- Hva er vanskeligst?

- Å holde på konsentrasjonen. Særlig når en scene må spilles inn en gang til i nærbilde. Da gjelder det å huske hvordan jeg klødde meg i hodet og hvor jeg hadde blikket. Det må være akkurat likedan. Dette er ikke som på teatret, hvor du kan skylde på en dårlig dag og si: «Ja ja, det er en ny dag i morgen.» Her må alt være perfekt, hele tida.

Skrekkelig komedie

Å lage en julefilm er ikke gjort på en dag. Teamet har filmet i studio i Trollhättan, så i teatret i Göteborg. Resten tas opp i Oslo. Totalt er det satt av åtte uker til opptak, så begynner etterarbeidet, som tar flere måneder. For ikke å snakke om forarbeidet:

- Det er snart et år siden Hilde ringte meg og fortalte om prosjektet, forteller Hege, som har lest manus ved siden av daglige forestillinger på Dizzie Showteater sammen med Øivind Blunck.

Innspillingsperioden er heller ikke noe latmannsliv for skuespillerne:

- Jeg står opp i sekstida, og så holder vi på hele dagen. Så spiser jeg middag og pugger replikkene til neste dag. Og så må jeg vaske håret hver dag for at det skal se likt ut, forteller Hege.

«Suffløsen» befinner seg langt fra Dizzie og «Mot i Brøstet» hva angår både sjanger og innhold.

- Dette er ingen hurra-meg-rundt-film. Mer en skrekkfilm. En slags skrekkelig komedie, tenker jeg vi kaller den, sier regissør Hilde.

2. juledag kan du bedømme selv, for da er det premiere på «Suffløsen».

Hege Schøyen skal også spille i «Olsenbandens siste stikk». Opptakene starter 27. juli.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer