Irritert over Norsk Film-rot

Stellan Skarsgård dro på pengeinnsamling til Cannes for å få realisert Hans Petter Molands nye film «Aberdeen». Men nå er hele prosjektet utsatt på ubestemt tid. - Produsent Tom Remlov er velkommen tilbake med et tilbud når han får orden på papirene sine, sier en irritert Skarsgård.

Ville hjelpe

Skarsgård understreker at han gjorde sitt beste for at filmen skulle realiseres:

- Jeg prøvde å hjelpe Norsk Film med å få finansiereringen klar. Jeg reiste til Cannes for å markedsføre filmen overfor internasjonale produsenter, det er noe skuespillere normalt ikke gjør. Selv har jeg aldri gjort noe slikt før.
Norsk Film har likevel ikke klart å få hele finansieringen på plass, selv om det nå er klart at britiske John McGrath vil være co-produsent.

Stellan Skarsgård har etter hvert blitt en svært ettertraktet skuespiller, også i Hollywood. I år er han aktuell både i Steven Spielbergs «Amistad» og Gus van Sants kritikerroste «Enestående Will Hunting». Uten Skarsgård ville Molands film neppe vakt samme interesse internasjonalt.

Heller action

Nå reiser Skarsgård likevel ikke til Skottland med Hans Petter Moland, men til Mexico med Renny Harlin, regissøren bak actionsuksesser som «The Long Kiss Goodnight» og «Die Hard»-filmene.

- Jeg kunne ikke vente lenger, og takket til slutt ja til en rolle i Harlins nye film «Deep Blue Sea». I en reportasje i Dagsavisen får man inntrykk av at dette skulle være et svik fra min side, men jeg har en familie å forsørge.
Den svenske stjernen er skuffet over at han får skylden for at innspillingen tidligst kan begynne neste år.

- Jeg har likevel tillit til Hans Petter Moland, produsent Petter Borgli og selve filmen. Tom Remlov er velkommen tilbake med et konkret tilbud når han har fått orden på papirene sine.

Pengesommel

- Det er overhodet ikke Stellans skyld at filmen er utsatt.

Det sier både regissør Hans Petter Moland og Norsk Films sjef Tom Remlov, selv om de har hevdet noe annet tidligere.

- Finansieringen var ikke på plass i tide til at vi kunne tegne kontrakt med Skarsgård, forklarer Tom Remlov.

- Har dere somlet?

- Filmfinansiering i utlandet tar tid, sier filmsjefen. - Produsentene krever stjerner og garantier. Bare det å få Renée Zellweger til å lese manus tok oss en måned. Norskættede Zellweger var ønsket som Skarsgårds motspiller, men takket nei. Det er ennå ikke klart hvem som skal fylle den kvinnelige hovedrollen. Remlov sier at det også kan være aktuelt med norske skuespillere i noen av de største rollene.

- Jeg er overbevist om at filmen blir realisert, sier Remlov.

Remlov vil ikke røpe hvor mye Skarsgård krever for å spille i «Aberdeen». Superstjernen aksepterer sannsynligvis lavere honorar enn han får i Hollywood.