Johnny Depp i turbofart

CANNES (Dagbladet): En hysterisk doptripp av en ørkentur inntok Cannes i går, i form av filmen «Fear and Loathing in Las Vegas» - med Johnny Depp på høyt turtall i to timer. Det tok Depp to måneder å riste opplevelsen av seg.

- Noe sånt har aldri skjedd meg før, sier skuespilleren. Han spiller en av USAs galeste menn og beste journalister, Hunter S. Thompson, som skrev boka med samme tittel som filmen i 1971. En hel generasjon foreldete hippier skal nå bedømme om kinoversjonen kan måle seg med kultoriginalen om jakten på den amerikanske drømmen, slik den fortonte seg da glansen fra 60-åras visjoner begynte å falme.

Krutt i kjelleren

- Jeg har vært en stor beundrer av Hunter siden jeg var 17. Han er en av de få forfatterne som får meg til å le høyt. Første gang jeg møtte ham var i 95 i Aspen, da han braste inn på en bar med gevær og fikk folk til å løpe i alle retninger. I alle fall endte vi hjemme hos ham, der vi laget en liten bombe som vi så bar ut og skjøt på. Det smalt skikkelig. Og jeg tilbrakte tre måneder med ham i forbindelse med filmen - egentlig en svært sjenerøs og human person. Men jeg sluttet å røyke i kjelleren hans, da jeg så han hadde en tønne krutt der.

Den legendariske skribenten gjør selv en aldri så liten opptreden i «Fear and Loathing in Las Vegas».

- Skremmende

- Skremmende å ha ham på settet, siden han skulle se hvordan jeg spiller ham. Mannen er jo en strålende skytter, sier Depp muntert.

I fjor presenterte Depp sin regidebut, «Brave Man», til behørig kritikerslakt. Han vil prøve igjen en gang.
- Absolutt, sier han. - Om ikke annet så for å ergre kritikerne og frarøve dem to og en halv time av livet.

Men han er faktisk riktig blid.