Kim var gira på Gere

Kim Basinger og Richard Gere hadde et hett - og hemmelig - forhold på 80-tallet. Nå har en av Kims forsmådte eks-er offentliggjort kjærlighetsbrevene Gere skrev til henne.

GAMMEL KJÆRLIGHET: Kim Basinger likte seg i armkroken til Richard Gere. Nå offentliggjøres hete kjærlighetsbrev.

Av HILDE WØHNI JENSEN

«Det er noe fantastisk med oss. Det er jeg helt sikker på. Vær så snill, gi oss en sjanse eller la meg gå,» skrev Richard Gere.

Bitter bok

Kim Basingers eksmann Ron Britton har skrevet bok om sitt forhold til sexy Basinger, og han legger ikke akkurat skjul på at han er bitter og sur etter Richards sjarmoffensiv.

De hete kjærlighetsbrevene fant han i Kims nattbordskuff - en dag han tilfeldigvis var på jakt etter bevis på at kona var utro.
- Jeg kunne ikke tro mine egne øyne, sier Ron Britton i et intervju med den britiske avisa News of the World.

Romansen mellom de to skuespillerne startet i 1986 under innspillingen av filmen «No Mercy».

- Kim sa at hun ikke tålte trynet på Richard Gere, men en dag hun skulle jobbe overtid fulgte jeg etter henne. Og jeg fant dem i en bil på en parkeringsplass, der de satt og klinte. Sånn kyssing er nesten mer intim enn sex. Jeg var sjokkert, forteller Britton.

Lyset

Da filminnspillingen var ferdig, begynte kjærlighetsbrevene å fylle postkassen til ekteparet Britton/Basinger.

«Mitt hjerte har åpnet seg for deg. Det føles godt, ærlig og sant. Du er lyset i mitt liv, og jeg elsker deg.» Geres betroelser gjorde visstnok ikke inntrykk på Kim Basinger, og forholdet utviklet seg ikke. Noen år seinere møtte han Cindy Crawford. De giftet seg, for så å skille seg fem år etter. Kim Basinger er nå gift med skuespilleren Alec Baldwin.

I et intervju i 1996 sa Richard Gere om Kim Basinger: «Hun er sannsynligvis den vakreste kvinnen som er plassert på denne jord.»

Snakk om Basing-Instinct.