Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Kongressen vil starte riksretthøringer

Den politiske borgerkrigen om president Bill Clintons sexløgner vil trolig fortsette til over nyttår. Justiskomiteen i Representantenes hus startet i dag diskusjonen om riksretthøring.

av HELGE ØGRIM, NTB

Republikanerne vil trolig stemme samlet for åpne høringer uten temagrenser. De har solid flertall med 21 av 37 medlemmer.

Demokratene ber om at granskingen av presidenten begrenses til Lewinsky-skandalen, siden spesialetterforsker Ken Starr ikke har presentert bevis for de anklagene han opprinnelig var satt til å granske.

Watergate

- Vi er ikke her for å dømme noen, sa komiteformann Henry Hyde da han åpnet møtet, som kan bli langvarg. Det er ikke ventet avstemning før i morgen.

- Vi er her bare for å besvare spørsmålet om det vi hittil vet gir gunnlag for å granske videre eller for å se den annen vei, sa han.

- Dette er ikke Watergate, men et utenomekteskapelig forhold, svarte demokraten John Conyers.

Han er eneste komitemedlem som også deltok under høringene om hvorvidt Richard Nixon burde kastes ut av Det hvite hus.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling