Lander i Norges dyreste seng

GARDERMOEN (Dagbladet): Det blir rådyrt å bo på det nye flyplasshotellet på Gardermoen. Enkeltrom koster kr 1730, frokost inkludert. Bare SAS-hotellene i Oslo er like dyre. Du kan spare flere hundre kroner ved å bo fem minutter fra flyplassen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

En-natts

Dagbladet har ikke kommet over et eneste hotell i landet med høyere priser enn de SAS bruker i Oslo og på Gardermoen.

Rommene på det nye Gardermo-hotellet er moderne og komfortable. Men store er de ikke. Hotellet er et typisk en-natts-hotell for forretningsfolk som ikke selv betaler oppholdet. Ledelsen for hotellet mener at prisene ikke er høye. Den tyske direktøren Thorstein Kirschke hevder at prisene er tilpasset det folk er villig til å betale. Men hoteller tilknyttet en flyplass er alltid dyre. Man må betale for å kunne spasere rett fra terminalen og inn på hotellet.

Enorm pågang

Men det er også andre hoteller ved Gardermoen. Fem minutter med bil fra flyplassen ligger Clarion- og Quality-hotellene. De inngår begge i Choice-kjeden og det blir egen hotellbuss fra flyplassen til hotellene. Prisene for enkeltrom er på Clarion kr 1395 og på Quality kr 1275. Frokost er inkludert, og rommene er verken mindre eller har dårligere standard enn på det nye SAS-hotellet.

Hotellene har hatt rekordsalg alt før flyplassen åpner. Direktør Kari-Anne Røisland i Choice-kjeden sier til Dagbladet at 80 prosent av rommene på hotellene alt er solgt for høsten. Det har vært en enorm pågang av møter og kongresser, så Gardermoen kan bli det store møtesenteret.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer