Leonardo går i kloster

Hollywoodstjernen Leonardo DiCaprio er utbrent og lei av det hektiske stjernelivet. Nå forøker han å finne meningen med livet hos buddistmunker i Los Angeles.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

FARVEL: Leonardo DiCaprio er lei av festingen. Nå vil han tilbringe mer tid i et munkekloster i Los Angeles.

Av OLE-CHRISTIAN TRONSTAD

Suksessen med «Titanic» har gjort Leonardo DiCaprio til en av verdens mest populære unge skuespillere, særlig blant det kvinnelige filmpublikummet. Men medaljen har som kjent en bakside. Stjernestatusen har gjort ham til fritt vilt for presse og fans, og nå er han lei av festlivet, skriver Aftonbladet.

«Behøver ro»
Leonardos nye venner er en gjeng buddistmunker som bor i et kloster i Los Angeles.

- De siste årene har jeg laget film etter film, nå trenger jeg ro, sier DiCaprio.

- Jeg vet ikke helt hvordan jeg skal klare å bevare noen energi overhodet når alt bare går fortere og fortere. Jeg vil ta en pause og lade batteriene. Kanskje tar jeg ett års pause før jeg lager film igjen, sier superstjernen.

Kjærlighet ved første blikk
Leonardo ble fasinert av buddistmunkene da han så dem på Jay Leno-show i amerikansk TV nylig. Da munkene fikk høre om DiCaprios beundring, inviterte de ham til klosteret i Los Angeles. Ifølge Aftonbladet ble det «kjærlighet ved første blikk»

Bad sammen
Pressen var av naturlige årsaker ikke invitert til klosteret sammen med filmstjernen, men han skal ha bedt sammen med munkene og drukket te. Besøket ga åpenbart mersmak, for ungpikedrømmen ble så opptatt av munkene at han umiddelbart meldte seg på et av kursene deres.

I godt selskap
Leonardo DiCaprio er ikke den første stjernen som flørter med religiøse sekter. Det kan se ut som om stjernene har fått nok av det overfladiske glam-livet og søker andre verdier. Richard Gere og Goldie Hawn er blant dem som har valgt buddismen som rettesnor. Madonna sa at hun har hentet mye inspirasjon fra buddismen under arbeidet med sin siste plate «Ray of light».

Buddismen karakteriseres som det neste århundrets religion, pasifistisk og økologisk som den er.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer