Løkkeberg fikk ikke penger

Vibeke Løkkeberg pantsatte flere av familiens hus for å reise egenkapital til spillefilm «St. Hansnatten». Likevel strandet prosjektet. I går avslo AV-fondet nok en gang søknaden om pengestøtte.

IKKE STØTTE: Vibeke Løkkebergs datter, Tonje Kleivdal Kristiansen, skal ikke ha vært et tema på gårsdagens møte hvor AV-fondet sa nei til pengestøtte.

Av UNN CONRADI ANDERSEN

Dermed blir det ingen filminnspilling i Bergen i sommer. Etter møtet mellom Terje Kristiansen og fondets ledelse ble det bestemt at det ikke er grunnlag for økonomisk støtte.
Ifølge Kristiansen strandet avtalen på at de ikke klarte å legge frem en visningsavtale med hverken NRK eller TV2.

Tonje ikke tema

Vibeke Løkkebergs datter, Tonje Kleivdal Kristiansen, skal ikke ha vært et tema på gårsdagens møte. Løkkeberg har tidligere insistert på at Tonje skal spille hovedrollen i filmen.

Etter at produksjonsselskapet Northern Lights trakk seg ut av prosjektet, har Kristiansen klart å reise reise 6-7 millioner kroner i privat kapital. I tillegg har familien Løkkeberg/Kristiansen pantsatt flere av sine hus.

- Det har vi gjort før. Vi var så innstilt på å få filmen på skinner, at vi var villige til å gå på personlige tap, sier Kristiansen til Bergensavisa.