Løkkeberg leverte søknaden

Stikk i strid med alle spådommer; i går ettermiddag sendte Vibeke Løkkeberg sin nye søknad om produksjonsstøtte til AV-fondet. - Jeg er veldig glad for den oppslutningen og støtten jeg har fått underveis. Entusiasmen har vært stor, sier en lettet Løkkeberg til Dagbladet.

I dag klokka 17.00 blir det kjent om hun får produksjonsstøtte til «St. Hansnatten». Da har styret i AV-fondet avsluttet sitt møte, og går det slik Vibeke Løkkeberg vil, blir det produksjonsstart i Bergen 5. mai, akkurat slik produsent Axel Helgeland hadde planlagt.

Løkkeberg og advokaten hennes, Ellen Moen, har jobbet intenst de siste døgnene med å få lagt kabalen slik at AV-fondet kunne behandle søknaden om filmstøtte på dagens styremøte. Ellers ville neste mulighet vært AV-fondets møte 25. mai.

Påkjenning

Løkkeberg legger ikke skjul på at det har vært tøffe timer etter at produsent Axel Helgeland og Northern Lights besluttet å legge ned filmprosjektet «St. Hansnatten» mandag.

- Det har vært en ganske stor påkjenning, ja. Både for meg, for Tonje, resten av familien og for teamet mitt i Bergen, som vi ikke må glemme. Her har alle vært like involvert og folk har vist et brennende engasjement. De ville rett og slett at «St. Hansnatten» skulle bli film, fastslår Løkkeberg.

Hun er både sliten, lettet og spent før dagens avgjørelse i fondet.

Hemmelig

Ved femtida i går fakset hun over den endelige søknaden, men innholdet i den vil hun ikke ut med. - Har du en ny produsent på plass?

- Det kan jeg ikke kommentere. Søknaden er sendt AV-fondet, detaljene får dere etter deres møte, sier Løkkeberg.

Hun er litt stolt over å ha fått lagt brikkene på plass på bare 48 timer.

- Ja, det synes jeg er ganske godt gjort, faktisk. Nå skal jeg stille opp med alt jeg kan bidra med for at «St. Hansnatten» skal bli film. Nå skal det handles, og filmen skal løftes fram, sier Løkkeberg, og sender varme tanker til støttespillerne som har vært med på å gjøre søknaden mulig.

- Og nå skal jeg sove. Jeg er halvt bevisstløs, slutter Vibeke Løkkeberg.

Krever produsent

Styreleder i AV-fondet, Janken Varden, vil ikke kommentere søknaden fra Løkkeberg spesielt, men på direkte spørsmål fra Dagbladet bekrefter han at filmstøtte går direkte til produsenten.

- Ifølge våre vedtekter har vi ikke anledning til å bevilge støtte til en film dersom det ikke er en produsent på plass, sier Varden.

- Vi kommer til å fatte dagens vedtak basert på våre vedtekter og på skjønn. Hva det ender med, vil jeg ikke uttale meg om, slutter styrelederen.