Midt i Sofies verden

I SOFIES VERDEN (Dagbladet): Etter flere timers venting i tunge og alt for varme kostymer slipper jeg endelig til foran kamera, og sniker meg til noen kjappe råd fra Tomas von Brömssen og Silje Storstein før det ropes «action». De er stjerner i «Sofies verden», jeg er henvist til de bakre rekker som sveitsergardist.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Dagblad-journaliststatist i Norges dyreste film

FØLGER MED: Dagbladets Øyvind Rønning som sveitsergardist.

Av ØYVIND RØNNING

Det er mye juks og teknikk i filmens vidunderlige verden, men det trengs fortsatt mennesker til å lage og befolke filmene. Derfor har jeg vært midt i Sofies verden. Først om vel ett år får jeg vite om jobbinga gir uttelling i form av noen sekunders nærvær i Norges dyreste film.

BREVET: «For oss er du en av de riktige personene vi er på jakt etterø...» står det i brevet fra statistansvarlig Øystein Kjennerud i NRK Drama. Jeg har forlengst glemt at jeg er registrert i arkivet til Norsk Film, men takker ja. Jeg er nå i «en gruppe regissøren velger fra når han trenger statister.» Så kommer telefonen. Jeg trengs til opptak fra «renessansen», og bes møte i Nydalen 11. mai.

KOSTYMEPRØVEN: - Han er typen til å være sveitsergardist, får jeg høre. Jeg får egen henger med navnelapp på kostymelageret. I sminken får jeg beskjed om at det trengs minimalt med sminke, men jeg kan gjerne bli mer lurvete. Håret skal ikke klippes, og skjegget skal gro fritt. Det er lett.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer