Mika kjørte i fella

Finnen Mika Häkkinen kjørte rett i Michael Schumachers felle på Monzabanen i går. Det tyske fenomenet i Ferrari-bilen viste nok en gang hvorfor han går for å være den suverent beste føreren.

Den klassiske Monza-banen er Ferraris hjemmebane og de 210000 tilskuere eksploderte i vill jubel da de to røde bilene kom først i mål.

Bare kvarteret før så det stygt ut for Michael «Schumi» Schumacher. Riktignok ledet han løpet med tre sekunder, men Mika Häkkinen på 2. plass kuttet tre-fire tideler på hver runde. Det var ti runder igjen og lett å regne ut at finnen ville passere tyskeren et par runder før mål.

Det var noe galt med Schumis bil, trodde de fleste.

I virkeligheten satt det en iskald fører i den ledende Ferrari.

Presset Mika

- Jeg var ikke bekymret fordi Mika Häkkinen nærmet seg bakfra.

- En ting er å hente inn forspranget mitt, noe helt annet er å komme seg forbi meg. Nei, jeg var ganske sikker på at Mika ville få problemer, sa Michael Schumacher etterpå.

Han satset alt på at det var finnen som var presset. Jo mer Mika nærmet seg Michael, desto større var sjansen for at han gjør en feil i sin hektiske jakt. Det så ut som om tyskeren satte opp en felle med å la seg nesten kjøre inn. Og finnen kjørte rett inn i den.

Seks runder før mål skjedde det:

Mika Häkkinen raste plutselig av banen, snurret rundt et par ganger i grusen, men hadde flaks og kom seg tilbake på asfalten.

På spasertur

Men det tyske fenomenet viste likevel at han også gjør feil. Schumi hadde det beste startspor i går, men forsov seg i starten og lot begge McLaren-bilene passere ham.

- Det så ut som om jeg skulle på spasertur, i stedet for å kjøre et Formel 1-løp, fleipet Michael Schumacher på pressekonferansen.

Både Häkkinen og Schumacher har 80 poeng når to VM-runder gjenstår.