Mini ber om ro

Mini hilser med V-tegnet, men ber oss stikke fingeren i jorda. For det er noe galt med folkets forventninger. - De er altfor store, sier Mini til Dagbladet.

Mini har optimisme og humør som varemerke, men VM er ikke en «hepp-hepp-dette-går-nok-bra»-oppgave. Derfor må vi roe oss. - Du klarer ikke å bli så glad hvis lista legges for høyt, sier Mini. Selv vil han bli fryktelig glad over et eventuelt avansement fra den innledende gruppa. - Da skal jeg hoppe i taket, lover han. Som en god RBK-er vet han hva som kreves for å slå gode lag. Men å vinne i VM er så vanskelig som fotball overhodet kan bli. - Det er større å gå til åttendedelsfinalen i VM enn å gå videre fra gruppa i Mesterligaen, mener Mini.

Ikke feil

Det er altså mange som skal gjøre en god jobb. Mini har litt å stri med for å komme på laget i det hele tatt. Men han holder på: - Først sang jeg meg til VM. Nå får jeg prøve å prate meg inn på laget. Skulle noen klare akkurat det, så må det være Mini. Men han konkurrerer med to veldig gode fotballspillere, Ole Gunnar Solskjær og Vidar Riseth. - Jeg klarer ikke å si at jeg er bedre enn dem, sier Mini. Gjennombruddhissig og en djevel til å true bakrom, ja vel. Men, innrømmer Mini: - Fotball er ikke bare å løpe rett fram. Drillo har tre alternativer på denne plassen, og uansett hvem han velger vil ingen etterpå kunne si: Det var feil!

Lang støtte

Troppens nummer 11 er Drillos eneste nordlending, selv om han stadig oftere plumper ut med noen trønderfraser. Og Mini vet hvor han kommer fra: - Jeg har en hel landsdel bak meg. Vi er ikke mange. Men vi er lange, sier Mini. Før han avslutter: - Landsdelen, altså! DAGENS EGGEN «Spør, da! Dere spør aldri, dere bare skriver!» Nils Arne Eggen til journalistkolleger på pressekonferansen, da det gikk nærmere ti sekunder etter Drillos innledning til første spørsmål ble stilt. DAGENS KASE Landslagslege Trygve Kase måkte ballen inn i et kratt på golfballen forleden dag, og i forsøket på å slå ballen tilbake på graset slo han løs så mange pinner fra trærne at manager Bjørn Nilsen kommenterte tørt: «Hvis du prøver et par ganger til nå, Trygve, så har du faktisk en hel sekk med ved.» DAGENS VM-QUIZ Drillos har ikke sluppet inn baklengsmål i de seks siste kampene til denne VM-spilleren. Hva heter han? Svar: Dan Eggen. # Vidar Riseth og...

...Geir Moen

Innsendt av Ola, min hovedleverandør.