Mobiltelefon kan ha gitt bremsesvikt

Biltilsynet og NAF forsøker nå å finne svaret på hvorfor to nye, japanske biler av samme merke på uforklarlig vis mistet bremsene under kjøring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Bileierne, som er hjemmehørende i Nord-Gudbrandsdal, har hver på sin kant vært innblandet i trafikkuhell. Og de hevder begge at ABS-bremsesystemet plutselig sviktet.

Jo Holum fra Dombås opplevde at bremsesvikt resulterte i kollisjon for nøyaktig ett år siden. Siden den gangen har han ikke våget å bruke den nye bilen sin, skriver avisa Gudbrandsdølen Dagningen. Nå undersøkes også en bil av samme merke etter en ulykke på E6, angivelig også forårsaket av svikt i bremsesystemet.

- Dersom vi finner teknisk feil på de to nye bilene, er det svært alvorlig, fastslår teknisk leder Arne Haug ved Biltilsynet på Otta.

Jo Holum har reist spørsmål om signaler fra mobiltelefonen kan ha påvirket elektronikken og satt bremsesystemet ut av spill.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer