Mot avgjørelse om «St. Hansnatten»

Mandag kan det bli klart om Vibeke Løkkebergs filmprosjekt «St. Hansnatten» likevel er liv laga. Da vil Løkkebergs ektemann, Terje Kristiansen, møte direktør Elin Erichsen i Audiovisuelt Produksjonsfond (AV-fondet), som sitter på storparten av millionene som trengs for å lage filmen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Møtet skulle opprinnelig ha vært fredag, men Erichsen måtte utsette det av personlige grunner som ikke har noe med prosjektet å gjøre, opplyser førstekonsulent Ketil Helgevold i AV-fondet til NTB. Han bekrefter at det er kommet en henvendelse fra Terje

Kristiansen om støtte til prosjektet.

Forberedelsene til filmingen ble stanset i april etter omfattende krangel mellom regissør, produsent, den opprinnelige produsenten Northern Lights og AV-fondet. Mens fondet satte som betingelse for å finansiere at ingen i Løkkebergs familie skulle delta, insisterte regissøren Løkkeberg på sin side på å ha datteren Tonje i hovedrollen.

Ifølge Dagens Næringsliv forsøker Terje Kristiansen å få til et billigere konsept. «St.Hansnatten» var opprinnelig kalkulert til 18,5 millioner kroner med et bidrag fra fondet på 11,5 millioner, mens totalkostnadene nå anslås til vel 12 millioner hvorav fondet anmodes om å trå til med omtrent halvparten. Samtidig skal egenkapitalen være plusset på underveis. Slår AV-fondet til, vil innspillingen kunne komme i gang i løpet av et par-tre uker.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer