Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Nå vil Husby slåss

BERGEN/OPPDAL/OSLO (Dagbladet): Vebjørn Rodals suksesstrener Kjell Arve Husby etterforskes av politiet for trakassering av unge idrettsutøvere. I går presenterte han deler av sin versjon - og i dag forteller han i Se og Hør om beskyldninger om voldtektsforsøk og om drapstrusler.

SLITEN: - Det har vært et helvete. Jeg har hatt store problemer med å holde meg på føttene, sier Kjell Arve Husby.

Dagbladet snakket med Kjell Arve Husby seint i går kveld:

- Jeg er veldig glad for at politiet har startet ettterforskning. Det er en stor lettelse for meg. Endelig får jeg noe konkret å forholde meg til, sa Kjell Arve Husby.

- Dessuten gleder jeg meg til å få snakke med noen som har et objektivt forhold til denne saken.

- Har du noen formening om hvordan denne saken har startet?
- Det er et veldig godt spørsmål. Jeg aner egentlig ikke hvordan dette har oppstått. Jeg er sliten. Dette har vært en forferdelig belastning for meg og min familie. Og nå i kveld føler jeg et større behov for å snakke med familien enn å snakke med pressen, sa Kjell Arve Husby til Dagbladet.

Husbys historie

I dagens utgave av Se og Hør gir Kjell Arve Husby sin versjon av hva som har skjedd:

Han forteller at det hele startet med at en kvinnelig utøver brøt samarbeidet, ga ham en klem og takket for all hjelp. Han ble sjokkert da han seinere fikk vite at jenta hadde rapportert ham til Fri-idrettsforbundet.

Jenta skal ha hevdet at treneren hadde gjort seksuelle tilnærmelser og forsøkt å voldta henne. Han forteller at saken ikke engang ble politianmeldt, og at han sjøl ikke skjønte hva galt han hadde gjort.

Rykter

Ryktene begynte å svirre i lokalmiljøet og i det norske friidrettsmiljøet.

Husby sier at han håpet at livet etter hvert skulle bli normalt igjen.

Han tok feil.

Treneren, som mandag ble sparket av Vebjørn Rodal, forteller at folk oppfattet uskyldige gratulasjonsklemmer som seksuelle tilnærmelser.

Friidrettstreneren forteller til ukebladet at han sjøl valgte å bli fritatt fra alle oppgaver i friidrettsklubben. Han «ønsket ikke å provosere noen».
Han forteller at han har prøvd å komme i kontakt med jenta som kom med beskyldningene - uten å lykkes.

Kjell Arve Husby forteller også til Se og Hør at han har mottatt en telefon der han ble truet på livet av faren til en av jentene han ifølge ryktene skulle ha misbrukt.

Dagbladet får bekreftet på annet hold, at Husby har mottatt denne drapstrusselen.

Ikke unger

I et intervju med TV2 i går kveld viste Husby til at de som har skrevet brevet som er kilden til anklagene mot ham, er i alderen 24 til 32 år, og mente det viste at anklagene i hvert fall ikke kommer fra «småjenter».

Han sa også:
- Det har vært et helvete. Jeg har hatt store problemer med å holde meg på føttene. Men heldigvis har jeg en kone som heter Marie og som er helt fantastisk. Det er trasig å være henne og guttene mine nå. Så nå må dette ta slutt.

- Det er blitt en hekseprosess som ingen fortjener å bli offer for, sa Kjell Arve Husby.

Etterforskes

Fungerende politimester ved Uttrøndelag politikammer, Per Morten Schjetne, bekrefter overfor Dagbladet at beslutningen om å iverksette etterforskning er gjort på grunnlag av en egenrapport fra Oppdal lensmannskontor.

Forholdene Husby etterforskes for skal ha funnet sted i en periode fra 1995 og fram til i dag.
Schjetne sier også: - Slik denne saken framstår i dag, vil den ikke bli gitt prioritet ut over det som er helt vanlig. Saken skal verken få mer eller mindre oppmerksomhet fordi mistenkte er en kjent person.

Politiet kommer ikke til å ta fatt på arbeidet med saken før i neste uke. Husby og eventuelle vitner vil da bli innkalt på vanlig måte, for å avgi forklaringer.

- Hva mistanken består i vil jeg ikke si noe om, sier fungerende politimester ved Uttrøndelag politikammer, Per Morten Schjetne, til Dagbladet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling