Nekter å stoppe program

I kveld sender NRK1 intervju med filmregissør Erik Gustavson og klipp fra hans film «Weekend» - til tross for Gustavsons gjentatte forsøk på å nekte kanalen det.

FLOPP: Camilla Strøm-Henriksen spilte hovedrollen i den norske filmen Weekend som får gjennomgå på NRK i kveld.

Av TRYGVE AAS OLSEN

Det var da regissøren skjønte at TV-programmet «Hvorfor er norsk film så dårlig?» stort sett handlet om ham og «Weekend», at han nektet å samarbeide med NRK. Men da var allerede intervjuene med Gustavson gjort.

Kjente premisser

Etter at fjernsynsdirektør Hans-Tore Bjerkaas har sett på saken, har NRK1 bestemt seg for ikke å ta hensyn til regissørens protester.

- Våre programregler sier at intervjuobjekter kan vurdere sin deltakelse i et program hvis programmets premisser endrer seg. Dette programmets premisser har vært kjent for Gustavson helt fra begynnelsen av, sier Bjerkaas.

Problemer på kino

Bjerkaas mener NRKs bruk av klipp fra filmen, som Gustavson også har motsatt seg, kan forsvares fordi det bare dreier seg om filmklipp som ble delt ut som pressemateriell ved premieren.

«Weekend» kom på kino i januar i år og opplevde - i likhet med de fleste andre av årets norske filmer - store problemer med å nå fram til publikum.

Bare 15000 billetter ble solgt. Dagbladet lyktes ikke å komme i kontakt med Erik Gustavson i går. Han er i Italia for å avslutte opptakene til filmen «Sofies verden». På oppdrag for NRK...