Nektes å hjelpe TV2

BERGEN (Dagbladet): NRK har stukket av med nesten rubbel og bit av nominasjoner til «Gullruten» i kveld, men tv-seerne vil ikke få se et eneste glimt av de nominerte NRK-programmene eller medarbeiderne før de eventuelt henter sine priser. Årsak: showet sendes på TV2.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

25 av 30 mulige nominasjoner i kveldens nye og utvidede utgave av «Gullruten» gikk til NRK, men TV2 må greie seg uten kanalens hjelp i avviklingen av showet.

- NRK har solid erfaring med denne type programmer. Når TV2 nå har ansvaret, ønsker vi at miljøet utenfor NRK skulle se det som en utfordring å gi innhold til showet, mener fjernsynsdirektør Hans-Tore Bjerkaas.

- Men dere var ønsket av TV2? - Ja, men vi sa nei.

- Er det ikke et poeng for tv-seerne å få se hva NRK er nominert for? - Selvfølgelig, men vi ønsker ikke å bidra med innhold til et program på en konkurrerende kanal.

- Men NRK har deltatt i forberedelsene til «Gullruten»? - Vi har sluttet lojalt opp om konkurransen og bidratt med en omfattende påmelding selv om programmet går på en konkurrende kanal. Men vi ønsker ikke å gjøre unntak fra regelen, sier Bjerkaas. Han benekter at avgjørelsen har noe med det dårlige samarbeidsklimaet mellom NRK og TV2 å gjøre.

- Generelt sett har ikke det vært noe motiv. Det var uenighet om kategoriene, men vi har sluttet opp om avgjørelsen, sier Bjerkaas, som stiller i Forum kino i kveld. I salen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer