Nektes å hjelpe TV2

BERGEN (Dagbladet): NRK har stukket av med nesten rubbel og bit av nominasjoner til «Gullruten» i kveld, men tv-seerne vil ikke få se et eneste glimt av de nominerte NRK-programmene eller medarbeiderne før de eventuelt henter sine priser. Årsak: showet sendes på TV2.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

25 av 30 mulige nominasjoner i kveldens nye og utvidede utgave av «Gullruten» gikk til NRK, men TV2 må greie seg uten kanalens hjelp i avviklingen av showet.

- NRK har solid erfaring med denne type programmer. Når TV2 nå har ansvaret, ønsker vi at miljøet utenfor NRK skulle se det som en utfordring å gi innhold til showet, mener fjernsynsdirektør Hans-Tore Bjerkaas.

- Men dere var ønsket av TV2?
- Ja, men vi sa nei.

- Er det ikke et poeng for tv-seerne å få se hva NRK er nominert for?
- Selvfølgelig, men vi ønsker ikke å bidra med innhold til et program på en konkurrerende kanal.

- Men NRK har deltatt i forberedelsene til «Gullruten»?
- Vi har sluttet lojalt opp om konkurransen og bidratt med en omfattende påmelding selv om programmet går på en konkurrende kanal. Men vi ønsker ikke å gjøre unntak fra regelen, sier Bjerkaas. Han benekter at avgjørelsen har noe med det dårlige samarbeidsklimaet mellom NRK og TV2 å gjøre.

- Generelt sett har ikke det vært noe motiv. Det var uenighet om kategoriene, men vi har sluttet opp om avgjørelsen, sier Bjerkaas, som stiller i Forum kino i kveld. I salen.

Prosjektleder Else-Marie Stolt-Nielsen hadde gjerne sett at NRK stilte, men mener at fraværet ikke vil få store konsekvenser for showet. Utover det ønsker hun ikke å kommentere saken.

Blant artistene i «Gullruten» er Jan Eggum med et sammensatt tv-kor, Helge Jordal, Åsleik Engmark, Mari Bjørgan, Simon Andersen og Arne Hjeltnes. Programledere er Frode Alnæs og Nadia Hasnaoui.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer