Nektes å hjelpe TV2

BERGEN (Dagbladet): NRK har stukket av med nesten rubbel og bit av nominasjoner til «Gullruten» i kveld, men tv-seerne vil ikke få se et eneste glimt av de nominerte NRK-programmene eller medarbeiderne før de eventuelt henter sine priser. Årsak: showet sendes på TV2.

25 av 30 mulige nominasjoner i kveldens nye og utvidede utgave av «Gullruten» gikk til NRK, men TV2 må greie seg uten kanalens hjelp i avviklingen av showet.

- NRK har solid erfaring med denne type programmer. Når TV2 nå har ansvaret, ønsker vi at miljøet utenfor NRK skulle se det som en utfordring å gi innhold til showet, mener fjernsynsdirektør Hans-Tore Bjerkaas.

- Men dere var ønsket av TV2?
- Ja, men vi sa nei.

- Er det ikke et poeng for tv-seerne å få se hva NRK er nominert for?
- Selvfølgelig, men vi ønsker ikke å bidra med innhold til et program på en konkurrerende kanal.

- Men NRK har deltatt i forberedelsene til «Gullruten»?
- Vi har sluttet lojalt opp om konkurransen og bidratt med en omfattende påmelding selv om programmet går på en konkurrende kanal. Men vi ønsker ikke å gjøre unntak fra regelen, sier Bjerkaas. Han benekter at avgjørelsen har noe med det dårlige samarbeidsklimaet mellom NRK og TV2 å gjøre.

- Generelt sett har ikke det vært noe motiv. Det var uenighet om kategoriene, men vi har sluttet opp om avgjørelsen, sier Bjerkaas, som stiller i Forum kino i kveld. I salen.

Prosjektleder Else-Marie Stolt-Nielsen hadde gjerne sett at NRK stilte, men mener at fraværet ikke vil få store konsekvenser for showet. Utover det ønsker hun ikke å kommentere saken.

Blant artistene i «Gullruten» er Jan Eggum med et sammensatt tv-kor, Helge Jordal, Åsleik Engmark, Mari Bjørgan, Simon Andersen og Arne Hjeltnes. Programledere er Frode Alnæs og Nadia Hasnaoui.