Olsenbanden halter videre

MARIDALEN (Dagbladet): Olsenbanden har liten bruk for regjeringens nye eldreombud. For når norsk films legendariske bande gjør comeback - trolig for aller siste gang - har pensjonistene helt tatt over styringa. Men helsa skranter på settet til «Olsenbandens siste stikk».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

GJENSYN: Pål Johannessen alias Bosse møter sin mor Valgerd alias Aud Schønnemanetter, 14 år.

Av HÅKON MOSLET

Olsenbanden har havnet på gamlehjemmet, og Egon står fram i tv-programmet «På godfot med lidelsen». Neida, de gamle har definitivt ikke gått hjem når banden med stor O dukker opp på filmlerretet for første gang på 15 år.

Arve Opsahl trosser vondt bein, og de andre pensjonistene foran og bak kamera lar seg heller ikke stoppe.

Opsahl (Egon) er blitt 77, Sverre Holm (Benny) har passert 67, mens filmbandens tredje medlem Carsten Byhring (Kjell) døde 71 år gammel i 1990. Men enka Valborg i Aud Schønemanns sikkelse lever i beste velgående i en alder av 75, og bak kamera styrer bandens overhode gjennom 13 av 14 filmer, regissør Knut Bohwim, i en alder av 67 år.

- Det er tøft, innrømmer Arve Opsahl. Han sliter med dårlige bein og har vært gjennom tre operasjoner bare det siste året. - Alderen krever sin rett, og jeg må få si at innspillingen har vært tøffere enn jeg hadde ventet, sier han.

Ville si nei

Som Egon har han siden østkanttjuvenes debut på filmlerretet med «Olsenbanden» (1969), vært selve krumtappen i filmserien. Et comeback halvannet tiår etter «... men Olsenbanden var ikke død» uten Egon var derfor utenkelig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer