Olsenbandens far klar med ny film

FLEKKEFJORD (Dagbladet): Knut Bohwim har skrudd ned tempoet og dratt til sommerens tilfluktssted i Flekkefjord. Under filmfestivalen i Haugesund i fjor ble han feiret med æres-Amanda, og han skal feires med saltkjøtt og dram i samme by i år, men så er karrieren over, nesten. Han skal bare lage én Olsenbandefilm til.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Filmbutikk

- Jeg synes det har vært herlig, sier regissøren, selv om det har gått litt over stokk og stein, med én film i året.

Bohwim har vært sentral i norsk film i 43 år. I løpet av de åra har han til tider vært provoserende filmpolitisk ukorrekt, han har kranglet med både kritikere, kolleger og kulturpolitikere. Og han har satsa hus og hjem et utall ganger.

Nå er det enda mer Olsenbanden på gang, «siste kupp» og «siste bedrifter» er allerede laget, så denne gangen ble det «siste stikk». Egon er blitt senil og Carsten Byhring som spilte Kjell lever ikke lenger. Ting tyder på at røverbandens tid er forbi. - Joda, jeg hadde ikke regnet med å lage flere, men folk er interessert. Foruten Schønemann, Opsahl, Holm og Heide-Steen er Nils Ole Oftebro, Kim Haugen, Helge Reiss, Henki Kolstad, Frank Robert og Hallvard Flatland klare. Men etter denne filmen må det definitivt en ny generasjon til.

Bohwim vil likevel ikke si at han aldri vil lage mer Olsenbanden. Men da må han bli spurt.

Filmbutikk

- Jeg, Knut Andersen og fotograf Mattis Mathiesen dannet Teamfilm A/S. Det ble en arbeidsfordeling, og det var Knut Andersen som fikk lage de filmene han hadde lyst til.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer