Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Postbanken vil øke renten

BERGEN (NTB): Postbanken vil øke renten på sine utlån, men det er ennå ikke avgjort hvor stor renteøkningen vil bli og når den skal gjelde fra, sier informasjonsdirektør Tore Dyrdahl til NTB.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dyrdahl sier at utviklingen i pengemarkedet i dag viser at spekulasjonene mot den norske krona fortsatte etter at Norges Bank satte opp renten. Det kan derfor gå mot ytterligere renteøkning, sier Dyrdal.

  Han regner med at Postbanken vil avgjøre størrelsen på rentehevingen for sine kunder over helgen.

På etterskudd

- Vi har ennå ikke hevet renta etter at Norges Bank hevet sin rente med 0,5 prosent for to uker siden. Derfor ligger vi nå to prosent på etterskudd, men det betyr ikke at vi dermed vil sette opp renta tilsvarende, sier Dyrdahl.

  Postbanken hadde i formiddag en stor pågang av kunder med flytende rente på sine lån som ønsket å få fastrenteavtale, og det til tross for at banken nylig satte opp renten på fasterentelån slik at disse lånene har ligget høyere enn i andre banker.

  - Vi gir fortsatt slike fastrentelån, men fastsetter renten den dagen kunden mottar tilsagnsbrevet fra oss, sier informasjonsdirektør Tore Dyrdal.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!