Rapport fra Nimbus

Jeg ligger her på Nimbus. Det vil si en gummimadrass som blir styrt av en liten sinnrik datahjerne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Luft pumpes inn og suges ut av tverrgående plastpølser som motvirker liggesår og trykksmerter. Madrassen bølger under meg. Bak sykehussengen, (som også reguleres av trykkluft som utløser små elektriske motorer) står en oksygenbeholder. Fra beholderen går en tynn, grønn slange med en skumgummipropp i enden. Den presses inn i nesen når pusten begynner å gå tungt.

Til høyre for sengen blåser en slimmobiliserende respirator luft for å øke trykket i lungene. En gummimaske presses hardt ned over ansiktet, og jeg ser opp i neseborene til søster Sylvi. Slimet gurgler i brystet. En kompressor vibrerer en blanding av Ventoline for gjengrodde bronkier og Mukomyst slimløsemiddel. Jeg suger den hvite, beske røyken begjærlig ned i lungene mens Sylvi trekker på seg latexhanskene. Tiden er inne til dybdemåling av rektum før jeg veltes over på bekkenet. Finner hun avføring i endetarmen, trykker hun inn en plastsprøyte og presser Mikrolax, hurtigvirkende avføringsmiddel inn i mørket. «Full pott, Jensen,» deklamerer hun med sakkyndig inderlighet.

Takket være det fortreffelige Duphalac tarmsmøremiddel som smaker lunken karamellsaus, er konsistensen noe bortimot fullkommen. Ikke for tynn. Ikke for hard. Perfekt. Jeg føler meg stolt. Jeg har prestert noe. De har sikkert gått på kurs og skamroser pasientene hver gang de skviser ut en lort.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer