Rosenborg kunne avgjort på straffe

Rosenborg utfordret et av Europas beste lag på Lerkendal. Men Skammelsrud brant en straffe, og det ble poengdeling i Mesterliga-oppgjøret mellom Rosenborg og Juventus på Lerkendal.

Rosenborg - Juventus 1-1

UEFA Mesterligaen

på Lerkendal

Filippo Inzaghi sørget for Juventus-ledelse i første omgang. Det var Roar Strand som var uheldig i forkant av scoringen, og Edgar Davids kunne legge en perfekt pasning i beina på Inzaghi.

Rushfeldt sørget for Rosenborgs første, store målsjanse etter 30 minutter, men glimrende keeperarbeid hindret uttelling.

Første omgang på Lerkendal viste et offensivt Juventus, Rosenborg var bare tidvis farlige, og det var trioen Strand - Skammelsrud - Rushfeldt som skapte noe foran Juventus-målet.

Det så en stund ut til at Rosenborg skulle feste grepet om andre omgang, men Juventus kom sterkt etter bare syv minutter.

Rosenborg skulle likevel komme tilbake. I det 55. minutt kom Rushfeldt til omgangens første farlige sjanse, men skuddet gikk til høyre for mål.

Etter ytterligere to Rosenborg-sjanser, ble Roar Strand felt i 16-meterfeltet, og Skammelsrud satte straffen sikkert i mål i det 68. minutt.

Etter de neste fem minuttene kunne det ha stått 2-2, men hverken Totto Dahlum eller Edgar Davids utnyttet kjempesjansene. I det 79. minutt satte Runar Berg et skudd rett i stanga, og bare minuttet etterpå ble Mini felt av Davids. Men Skammelsrud satt straffen rett på keeper, og returen gikk over mål.

Totto Dahlum kunne avgjort i det 87. minutt, men det ble med et eksempel på glitrende italiensk keeperarbeid.

Det ble poengdeling på Lerkendal, men Rosenborg gikk av banen etter å ha dominert en andreomgang mot et av verdens beste klubblag.