Rune skjermes mot korrupsjon

For å hindre korrupsjonsforsøk, har FIFA (Det internasjonale fotballforbundet) ennå ikke offentliggjort dommeroppsettet i Frankrike-VM. Rune Pedersen (35) fra Sprint/Jeløy skal dømme minst én VM-kamp, men vet fortsatt ikke hvem og hvor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Penger til overs

Han er selv blitt forsøkt bestukket.

- Det var foran en E-cupkamp i Ukraina mellom Anderlecht og Dynamo Kiev tidlig på 1990-tallet. Dynamo lå under 0-2 etter bortekampen, og satset alt på sammenlagtseier. I den sammenheng fikk jeg beskjed om at klubben hadde sponsorpenger til overs. Etter at Dynamo også tapte hjemme, hørte jeg ikke noe mer, sier Rune Pedersen.

VMs yngste

Han er Norges første mannlige VM-dommer, og den yngste av de 34 som skal dømme i Frankrike.

- Alle er garantert å få dømme én kamp. Alt utover det tar jeg som bonus, sier Rune Pedersen.

En dommersensor overvåker samtlige VM-kamper. I evalueringen blir også video tatt i bruk.

- Foran de første kampene, er alle ekstra spente. Instruksene vi har fått, går på at det skal slås hardt ned på taklinger bakfra som utsetter motstanderen for fare. Slike taklinger, hvor man er ute etter å ta motstanderen, skal gi rødt kort. Dommere som ikke følger instruksene, kan regne med en tidlig hjemreise. Selv vil jeg ikke nøle med å vise ut folk hvis forseelsen kvalifiserer til rødt kort, sier Rune Pedersen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer