Såpeopera... Såpeopera...

Modell-venninnene Tonje Kleivdal Kristiansen og Jenny Vågan kjemper ifølge TVNorge og VG om hovedrollen i en såpeopera. Problemet er bare at ingen av dem har hørt om serien.

I går kunne VG «avsløre» at Kleivdal Kristiansen konkurrerer med den like nyberømte Jenny Vågan - kjent fra VG-reklamene - om hovedrollen i den kommende TV-serien «Venner og fiender».

Tøv alt sammen, ifølge de to venninnene.

- Jeg føler meg bare så uinformert. Aner ikke hva som skjer eller hvordan jeg har havnet borti dette, sier Kleivdal Kristiansen.
- Jeg har aldri vært på audition. Jeg er ikke engang skuespiller, sier Vågan.

«Litt skeptisk»

Venninnene er fotomodeller i stallen til Elite Modellbyrå - og det var dette som i forrige uke fikk forespørsel om de to kunne være aktuelle for «Venner og fiender». Elite Modellbyrå er sure fordi historien kom i media før de i det hele tatt rakk å kontakte modellene sine

Etter å ha lest i avisa om at hun slåss for en hovedrolle, svarer Tonje slik på spørsmål om såpeopera kan være noe for henne:

- Det klinger ikke så veldig bra i mine ører. Jeg er litt skeptisk i utgangspunktet. Men nå aner jeg ikke hva dette er - jeg har ikke hørt om serien engang.
Heller ikke Jenny Vågan visste hva «Venner og fiender» var:

- Ikke før jeg leste om den i VG, sier hun - og legger til at ingen har snakket med henne om saken.

«Brukbar jobb»

Nei, VG har derimot snakket med TVNorges informasjonssjef Jens Petter Gjelseth. Som innrømmer at det var han som informerte avisa om den pågående kvinnekampen om såperollen.

- Jeg sjekket med mine kilder som sa at jentene var kontaktet for en rolle i serien.

- Er det ikke litt pinlig at du glemte å sjekke hva jentene hadde svart?
- Nei, det synes jeg ikke. Det har vært kjent i systemet at disse jentene har vært på en ønskeliste, og jeg synes VG gjør en brukbar journalistisk jobb i denne saken, sa Gjelseth til Dagbladet i går kveld - etter å ha uttalt seg annerledes tidligere på dagen.

Beklager

Da mente informasjonssjef Gjelseth nemlig at han må ha vært feilinformert av selskapet TV-Huset, som skal lage serien for TVNorge, selv om han dobbeltsjekket saken i går ettermiddag. Selskapets prosjektleder Solvei Natvig er imidlertid ikke til å misforstå

- Det som står i VG er feil. Vi har ikke hatt de to jentene inne på audition. Vi har bare tenkt at de kunne vært gode kandidater. Men nå er de vel ikke det lenger, og jeg kan ikke annet enn å beklage overfor Tonje og Jenny, sier Natvig.
«Venner og fiender» har lenge vært en populær serie på svensk TV, og innspillingen av en norsk versjon starter i sommer. Serien handler om tre venninner og deres strev med kjærester, forelskelser og andre problemer som gjerne varer i 60 episoder eller mer.

- Vi lager først 60, men har planer om 170 episoder, sier Natvig.

Galgenhumor

Men det blir altså høyst sannsynlig uten Tonje Kleivdal Kristiansen som nylig gikk glipp av en hovedrolle etter at AV-fondet nektet hennes mor Vibeke Løkkeberg å bruke henne i den skandaleombruste «St. Hansnatten».

- Jeg synes hele greia er litt dum og må bare ha litt galgenhumor på dette. Men jeg blir litt lei av å se meg selv i media.

- Kommer du til å gå på audition for «Venner og fiender» på torsdag?
- Nei, torsdag skal jeg gjøre andre ting. Først må jeg få en henvendelse, så må jeg vurdere den henvendelsen. Det er slik det foregår, sier Kleivdal Kristiansen.

Og Jenny Vågan har mer enn nok med eksamen i sosiologi på Universitetet i Oslo:
- Jeg er en helt vanlig Blindern-student, sier hun.

Hvem får hovedrollen? Følg med i neste episode av «Forviklingar».