Seiers-resepten

Marokko-Chile 1-1. Ti minutter før slutt reiste Drillo seg og viste Marokko ryggen. Oppskriften på hvordan vi skal vinne VM-åpningen er klar.

- Det jeg så her passer oss bra, sier Drillo til Dagbladet. _Jeg ble ihvertfall ikke vettskremt. Men når det er sagt; - Jeg har sett Marokko bedre enn dette.

- Heldigvis.

Dagbladet satt sammen med den lille da et A4-ark ble brettet to ganger og gjort til det papiret som skal bringe den siste Marokko-informasjonen til det norske hovedkvarteret i La Baule. I løpet av kampen noterte han bevegelsesmønstre, dødballer, forsvarsorganisering, hvem som truet Chiles bakrom, når de våget å ta sjenser framover _ ja, alt. Og da han gikk slapp han det rolig ned i jakkelomma.

Det var ikke mer å lure på.

- Nå skal vi først trene uavhengig av det jeg har sett her, sier Drillo. _Først mot slutten _ hvilket betyr over helga _ skal vi begynne å tenke på Marokko.

Tar dem i lufta
Og her er hovedtankene;

Dødballer og fart blir Norge to viktigste våpen i Montpellier 10. juni. Det første er assistenttrener Bjørn Hansens ansvar. Det andre virker det som om Drillo har bestemt seg for.

- Faren ved å spille lavt mot Marokko er at tempoet faller, sier Drillo. _De kommer jo ikke likevel. Og fart er viktig for oss.

Med andre ord; Høyt press fra avspark.

Dødballene, som altså Bjørn Hansen skal kjøre tungt på treningene, er Drillos selvfølgelig våpen. Sjøl etter Belgia-kampen, hvor han advarte mot Marokko og ga dem et meget godt skussmål, sa han at de var svake på dødballer. Og derfor satt han og så for seg følgende i går kveld;

Norsk dominans i lufta.

- De får litt og tenke på når vi kjører fram Dan (Eggen), Jostein (Flo) og Håvard (Flo), sier Drillo.

- Og så har du jo Henning Berg, Ronny Johnsen, Ståle Solbakken og Tore Andre Flo også?

- Ja, det er riktig det, men jeg har ikke helt bestemt meg ennå. Det er viktig å ha fart også.

Hadji er bra
- Blir du klok på Marokkos voldsomme svingninger?
- Jeg forestiller meg at det er et lag som tilpasser seg etter motstanderen. Og Chile (som Drillos kan møte i åttendelsfinalen) var jo forferdelige. Og litt flåsete tør jeg påstå at de ikke hadde klart seg i norsk 1. divisjon.
- Uansett om de ikke stilte med det beste laget var det tross alt 11 mann fra VM-troppen.
Marokko stilte med tilnærmet det beste laget. Minst ni av de spillerne Drillo så i går kveld kommer sansynligvis på banen til onsdag.
- De var mye dårligere enn forrige gang jeg så dem, sier Drillo. - Og det er greit for meg at de fikk en så dårlig motstander i den siste oppkjøringskampen. Men vi skal se opp for Hadji _ han er bra.
Og;
- Amzine truer bakrommet og Bassir er mye bedre enn det han fikk vist i kveld.
Der har du det _ Drillo har marokkanernes navn på hentetast i fotballhjernen. Han vet alt, kan alt og tar morgenflyet til La Baule med stor optimisme. Og resten kan du sikkert tenke deg sjøl.
Det som mangler i den oppskriften Drillo presenterer på de siste spillermøtene tirsdag og onsdag må eventuelt være marokkanernes hattenumre og sylindervolumet på de bilene de kjører.