Skål for Drillos!

Ikke noe fotball-VM uten vin, og årets mesterskap i Frankrike har også sine offisielle VM-viner, både hvitvin, rødvin og champagne. Gjennom Polets bestillingsutvalg kan det kjøpes én hvitvin, fire forskjellige flasker rødvin og en ekte champagne, alle med logoen «France 98 Coupe du Monde» på etiketten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Ut fra en kvalitet/pris-vurdering koster hver flaske av disse vinene 25-35 kroner mer enn hva de er verdt ut fra norsk polpris-nivå, men for de flestes vedkommende er dekoren utenpå viktigere enn det som er inni flaska, og slik sett dekker disse flaskene behovet. Hvis det blir akutt behov for å åpne en flaske til en festlig anledning, for eksempel at Norge går videre i VM, så passer det bra at champagnen smaker så godt at den er verdt å åpne. Vi har bedømt innholdet i alle flaskene i forhold til prisen, og ikke tatt hensyn til affeksjonsverdien.

Alle vinene er bestillingsviner, bortsett fra hvitvinen som bare står i tilleggskatalogen. Mange polutsalg har tatt dem inn i sitt lokale tilleggsutvalg slik at de kan kjøpes på direkten, uten forutgående bestilling. Alle vinene unntatt champagnen er levert av samme firma, Les Caves de Landiras. Champagnen blir produsert av firmaet Marne et Champagne.

  Honningsødme er den tydeligste nyansen i duftbildet. Smaken har elementer av epler, pærer og gjærbakst. Bra sitruspreget friskhet i en lett og litt for syrlig stil, litt overveldende mousse, og ettersmaken innfrir ikke helt.

 B31136 Fotball-VM rødvin Bordeaux 1996 (magnum-flaske 150 cl, kr 207,50) Drueblanding som i mange Bordeaux-viner; cabernet sauvignon, merlot og cabernet franc. Mye farge, lite smak, tørr bordeauxstil, ikke den helt store fylden, men ren og enkel med mer avrundet ettersmak som gir et bedre totalinntrykk her enn i vinene av årgang 1997. En flaske er nok til at et fotballag kan få et passe fullt glass hver.

 B31135 Fotball-VM rødvin Bordeaux 1997 (kr 103,30) Rå og umoden duft. Ganske lukket smaksbilde foreløpig, men vi registrerer en lett kreklingaktig bitterhet. Vinen er kort og enkel, med tannintørr ettersmak. Den virker uferdig, men det spørs om den blir noe bedre. Best egnet som utstillingsobjekt. Dessuten kan samme vin fås på en flaske med kunstnerisk dekorasjon rett på flaska, den har eget bestillingsnummer 31175 og koster kr 105,50.

 T31151 Fotball-VM hvitvin Bordeaux 1997 (kr 96,00) Laget av sauvignon blanc, semillon og muscadelle-druer. Ganske gyldengul, med litt emmen og såpete duft, smaker stikkelsbær med søtlig innslag av aprikos og smørmalt, syrefattig, mangler friskhet, virker tung og slapp.

 B34810 J.P.Chenet World Cup Merlot 1997 (kr 88,80) Blekkaktig, metallisk duft, og smaken er like skjev som flaska: Kunstig og vandig, med litt kirsebærsmak, men totalinntrykket er tynt, pregløst, enkelt og kortvarig.
Vin-Visdom: «Vin er Frankrikes blod» - Louis Bertall, La Vigne, 1878.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer