Slutt for Løkkeberg-film

Vibeke Løkkebergs planlagte film «St. Hansnatten» blir ikke noe av, kunngjorde produksjonsselskapet Northern Lights i ettermiddag. Løkkeberg selv fremholder at hun vil fullføre filmen med en ny produsent.

GIR SEG IKKE: Regissør Vibeke Løkkeberg vil forsøke å gjennomføre filmen med finansiell støtte fra andre.

AV UNN CONRADI ANDERSEN

Det har brutt ut full krig mellom regissør Vibeke Løkkeberg og produsent Axel Helgeland etter at Løkkeberg insisterer å bruke sin egen datter, Tonje Kamilla Kleivdal Kristiansen, i hovedrollen. Helgeland bryter nå samarbeidet med begrunnelse i at det ikke eksisterer noen tillit mellom ham og Løkkeberg.

Bør skille
- Det er en allmenn oppfattelse at Løkkeberg bør skille mellom sin private sfære og film. De siste filmene hun har regissert bærer preg av at hun blander forholdet, mener Helgeland. Han fastslår at han ville trukket seg straks om han hadde visst at Løkkeberg insisterte på å bruke Tonje i filmen. For et år siden sa Tonje selv fra om at ikke ville spille i morens film.

- Derfor var det svært overrakende at hun plutselig skiftet mening, sier produsenten.

Tonje bekrefter at hun utelukket seg selv for bare et år siden:

- Jeg hadde nettopp kommet hjem fra et to års studieopphold i USA, og var mer opptatt av å få orden på andre ting på det tidspunktet. Men mye forandrer seg på et år, sier Tonje til Dagbladet :på nettet.

Isfront
I slutten av mars relanserte Løkkeberg datteren som eneste kandidat til filmen. Siden da har det vært en isfront mellom henne og produksjonsselskapet.

Northern Lights regner med å ha tapt rundt 3 millioner kroner på filmprosjektet. Vibeke Løkkeberg er nå i kontakt med andre produksjonsselskap for å forsøke å få finansiert filmen.

- Jeg har fått positivt tilsagn fra flere, men jeg vil ikke ut med noen navn, sier hun.

- Prosjektet forutsetter at vi finner en ny produsent og at det statlige Audiovisuelt produksjonsfond, som skulle hovedfinansiere filmen med 11,5 millioner kroner, opprettholder støtten, sier Vibeke Løkkebergs advokat, Ellen Moen

Filmen skulle etter planen hatt premiere vinteren 1999.