Solid plattform for Quart

Quartfestivalen solgte 15 000 billetter over budsjett... Millionoverskudd, med andre ord - og alt er bare hurra hurra. Eller er det?

STERKT: Quartpublikummet kunne glede seg over mange bra konserter. - Neste år kan det bli enda bedre, spår vår anmelder.

KOMMENTAR AV ARILD RØNSEN, PULS

Ja, nesten.

Campingen og avlysningene

Folket på festivalcamp'en opplever fortsatt sin tilværelse som smått «oversett», og klager i tillegg på pris både på transport og overnatting. Om det fins en mulighet for å innlemme campingplassen på Odderøya, burde dette stå øverst på festivalledelsens program. Det kan muligens skape en del fyllproblemer - i soveposen kan man ha så mangt gjemt - men det man vinner ved helt og fullt å tilfredsstille festivalens trauste gjengangere veier opp og vel så det.

I tillegg kommer selvfølgelig årets mange avlysninger. La gå at en festivalledelse ikke kan ha kontroll over at band faktisk blir oppløst (Faith No More). Likevel: 11 avlysninger er minst fem-seks for mange - spesielt når de inkluderer noen av festivalens definitive trekkplastre (Wyclef Jean, A Tribe Called Quest, Cornershop, Marilyn Manson).

Men la oss se på solsida:

Solid arrangert

Med unntak av campingprisene, har festivalen lagt seg på et fornuftig og mer enn akseptabelt prisnivå. Dette gjelder både billettene og prisene på mat og drikke inne på festivalområdet.

 Med ytterst få unntak, er sikkerheten godt ivaretatt. Gjerdet inn til serveringsområdet brøyt sammen i forkant av Björk-konserten (én skade, såvidt vi forstår), men slikt er til å leve med. Spesielt når ni av ti vakter er blide og hyggelige!

 Det arrangementsmessige rundt konsertene er nærmest mønstergyldig organisert. Svært få forsinkelser, gjennomgående gode muligheter for alle til å se. At noen ser dårlig når 7000 trenger seg sammen for å se Iggy Pop er ifølge naturlovene - sålenge ikke alle deler av festivalområdet er lagt til naturlige amfier.

 Klubbene, spesielt Vaskeriet, fungerer ypperlig - men kanskje sitter festivalen på en noe bortgjemt perle i Kick? Hadde jeg sitti i festivalledelsen, ville jeg alvorlig vurdert å gjøre denne oasen - midt i byen - til den sentrale nattklubben. (Livet rundt den overbefolka baren i Caledonien er nemlig ikke spesielt coolt!)

Husk hva Lee Perry sa!

Summa summarum: Etter mange år med arrangørkluss og økonomisk underskudd, har Quartfestivalen reist seg slik at den i dag står støtt - både økonomisk og musikalsk. Arrangørene har lov til å sole seg i glansen noen dager, mens de tenker på hvordan de skal befeste stillinga som landets desidert mest betydningsfulle rockfestival.

Vi er mange som allerede gleder oss til neste år, og som håper Toffen & Co. husker hva Lee Perry sa:

- Those who do not believe in ET... those should die!