Synger Sofie

Carola ble foretrukket foran Bettan og flere andre norske artister - og synger hovedlåten på studioinnspillingen av musikalen «Sophie's World».

- Jeg er glad de valgte min tolkning. Jeg synes det er blitt en fin låt som vokser jo mer jeg hører på den, sier Carola til Dagbladet.

Elisabeth «Bettan» Andreassen er en av flere som var aktuelle til å synge balladen «A World Of Wonders», som nå er sluppet på singel.

- Bettan skal i alle fall være den som får synge låten inn på norsk - hvis det blir aktuelt å lage en norsk versjon, sier Jørn Dalchow i PolyGram til Dagbladet.
- Skal jeg det? Det var jo hyggelig å høre, sier Bettan. Hun gjorde en prøveinnspilling av sangen for lenge siden, og sier at hun ikke tenkte mer på dette før hun fikk vite av plateselskapet at Carola var valgt. .

«Sound Of Music»

Dalchow bekrefter at Carola Søgaard, som også er mer kjent enn Bettan, sto øverst på ønskelista.

- Jeg har verken lest boka, sett musikalen i Tyskland eller lest manuset til filmen som nå spilles inn. Men jeg skjønner at historien om Sofie er et stort prosjekt, og jeg vil nå se nærmere på dette, sier Carola. Hun har hatt stor suksess i rollen som Maria i den populære musikalen «Sound Of Music» i Stockholm.

- Er du klar for å være med i en ny musikal?

- Jeg utelukker ingenting, selv om det i så fall må være en veldig annen rolle enn den jeg hadde i «Sound of Music». Dessuten vil jeg nå forsøke å være mest mulig mor resten av året, sier Carola, som har med seg sin lille sønn når hun jobber.

- Jeg trenger å se min solstråle, sier Carola, som flere hevder har fått en bedre stemme etter at hun ble mor. Det er hun enig i:

- Stemmen er blitt dypere, mer moden, utdyper Carola, før hun leende legger til: - Men de kjenner meg fortsatt igjen når jeg ringer opplysningen.

Moden kvinne

Gisle Kverndokk, som har komponert Sofie-musikken, forteller at en rekke norske sangerinner ble prøvd ut i tillegg til Bettan.

- Men det kom ingen klare kandidater ut av dette. Da vi hørte Carola synge, falt vi helt pladask, sier Kverndokk.

I musikalstoryen blir «A World Of Wonders» sunget av Hilde - Sofies alter ego. I sangen synger Hilde/Carola om det å modnes og merke at man blir kvinne.
- Sangen fanger egentlig essensen av hele historien. Hilde synger om at hun ser en verden full av muligheter, at hun lærer å tenke og bli fri. Dette tolker Carola på en fremragende måte, sier Kverndokk.