Takker nei til filmroller

Maria Bonnevie har sagt nei til flere film-og TV-tilbud for å få jobbe med teater. I kveld debuterer hun på Nationaltheatret i svenske Dramatens gjestespill «En folkefiende».

DEBUT: Maria Bonnevie debuterer i kveld på Nationaltheateret i Ibsens 'En folkefiende'.

Av KURT HANSSEN

Hun vil ikke ut med hva hun har takket nei til, men det dreier seg om flere danske filmer og et TV-tilbud fra Norge. Hun har heller valgt Ibsen, og senere i høst Astrid Lindgren-stykket «Aller kjæreste søster» på Dramaten i Stockholm. For Sverige er fortsatt hjemme. Bonnevie er tilknyttet teatret gjennom halvårskontrakter.
- Det passer meg utmerket. Med en slik kontrakt får jeg velge selv akkurat hva jeg ønsker å gjøre.
De obligatoriske sommerfuglene er på plass foran debuten på Nationaltheatret under Ibsen-festivalen i dag. Maria Bonnevie spiller Petra, Dr. Stockmanns datter. Den svenske produksjonen som har gått på Dramaten i vår var for øvrig også Stein Winges debut som regissør på den svenske nasjonalscenen. Dagbladets anmelder Hans Rossiné mente om Maria Bonnevie etter premieren at «hun burde nå være moden for en større karakterrolle på Sveriges nasjonalscene».
- Å, ja. Jeg er enig i at tiden er moden nå. De små rollene er på en måte vanskeligere enn de store. En stor oppgave er mye mer personlig.