Taktisk operaspill

Arbeiderpartiet foreslår nå at Stortinget først vedtar at det skal bygges en opera og at det deretter blir tatt stilling til stedsvalget. Partiets talskvinne i saken, Grethe Fossum, sier at partiet vil fremme forslag om dette i innstillingen som legges fram tirsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Utsettes

- Men kan dere tenke dere å stemme for Vestbanen i annen omgang?

- Vi leverer vårt forslag om Bjørvika, og da står vi overfor to valg, enten Bjørvika eller Vestbanen. Det avgjørende blir da det stedet som får flest stemmer, det er sånn demokratiet er, sier Fossum.

Nervekrig

Verken Høyre eller regjeringspartiene mener det er snakk om to like-verdige forslag, fordi Bjørvika-alterna-tivet inneholder for mye usikkerhetom både kostnader og framdrift.

Stortingsbehandlingen 16. juni kan derfor ende med at ingen forslag får flertall, og det ikke blir gjort noe vedtak. Slik det ser ut nå, er det beste operatilhengerne kan håpe på at regjeringen blir bedt om å utrede Bjørvika-alternativet grundigere, for så å komme tilbake med et nytt forslag, eventuelt også med et videreutviklet Vestbane-alternativ. Saken vil i så fall neppe komme opp i Stortinget igjen før om ett års tid.

Men med sitt utspill har Arbeiderpartiet for alvor satt i gang nervekrigen i denne saken, som mer og mer likner på striden om Gardermobanen for noen år siden.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer