Til VM for å skrive bok

Ole Paus og Ketil Bjørnstad skal skrive bok fra fotball-VM. Det skal Anne Holt også. Og VM-veteranene Jon Michelet og Dag Solstad er selvsagt på plass i Frankrike når avsparket går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Sistnevnte skriver sin femte VM-bok siden starten i Spania i 1982. Serien har vært en suksess for lille Oktober Forlag, med salgstall langt over det vanlige for reportasjebøker.

Og det er dette som har fått konkurrentene Cappelen og Stenersen til å komme på banen med sine forfattere.

Michelet har på egne og Solstads vegne uttalt at de vil begå harakiri hvis Paus og Bjørnstad selger flere bøker enn dem.

- Det er da helt unødvendig. Det vil bli god plass til andre bøker ved siden av vår, sier Paus.

Avslappet
-Vi har et vennlig og avslappet forhold til hele greia, men er veldige nysgjerrige på hvordan det går, sier Paus. Da tenker han ikke på hvem som lager mål, hvor og når:
-Men hvis det faller naturlig skal vi nok skrive om slikt også, sier Paus.
Det får vi se når bøkene kommer til høsten. Da har Dagblad-journalist Tom Stalsberg allerede gitt ut diktsamlingen «United - Lyriske feilpasningar frå ein raud djevel» på Det Norske Samlaget.
Diktene er oversatt til nynorsk av Ragnar Hovland og alle handler om Manchester United; fra den tragiske flyulykken i 1958 og helt til Solskjær gikk opp over Old Trafford.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer