«Titanic» mot kinorekord

«Titanic» fosser for full fart framover mot kinorekord i Norge. På ti dager har nesten 300000 nordmenn løst billett til storfilmen. Selv James Bond kaver nå i kjølvannet av «Titanic».

Vel, kaver: Bond-filmen «Tomorrow Never Dies» er sett av 600000 nordmenn - og det er jo ikke dårlig, med tanke på at seriens toppnotering innehas av «GoldenEye» med 848000 solgte billetter.

Og mot slike tall har ikke de norske filmene som nå går på kino mye å stille opp: «Mørkets øy», laget av regidebutanten Trygve Allister Diesen, er riktignok sett av 48500 nordmenn, men Erik Gustavsons «Weekend» har ikke nådd flere enn 12230 kinogjengere.

Hamilton mot Spice

Da går det bedre med nordmannen Harald Zwart, som har regiansvaret for den svenske actionfilmen «Hamilton»: Den er hittil sett av 78300 nordmenn.

Dermed har den en snau ledelse på Spice Girls-filmen «Spiceworld», som nå er oppe i 72000 besøk.

Seks milliarder

Men ingen av disse kommer i nærheten av James Camerons «Titanic». Den farten billettsalget til denne filmen nå har, peker mot et sluttresultat på rundt én million besøkende.

Og skulle det slå til - at «Titanic» blir sett av en million nordmenn - betyr det et billettsalg på 62 millioner kroner.
Småtterier i forhold til filmens inntjening på verdensmarkedet, selvsagt. Der har over seks milliarder kroner blitt lagt igjen i billettlukene så langt.