Titanic på Oscar-toppen

James Camerons storfilm «Titanic» er nominert til Oscar i hele 14 kategorier. Kate Winslet er nominert for sin hovedrolle, og regissør Cameron kan få Oscar for regi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

KAN FÅ ENDA MER: Kate Winslet (t.v), James Cameron (midten) og Leonardo Di Caprio har allerede mottat to Golden Globe-priser i år. Oscar-utdelingen kan gi dem flere statuetter.

Filmen er blant annet nominert i kategoriene Beste film, Beste kvinnelige hovedrolle (Kate Winslet), Beste kvinnelige birolle (Gloria Stuart og Beste regissør (James Cameron). 14 nominasjoner er det høyeste antall nominasjoner til en enkelt film siden 1951.

Spielberg utelatt

Blant dem som ikke var nominert i de gjeve kategoriene var Steven Spielberg. Hans film «Amistad» var ikke blant de nominerte i kategorien Beste film, og regissøren figurerte ikke på listen over nominerte i regi-kategorien.

Den kritikerroste «The Ice Storm» fikk heller ingen nominasjoner.

Fremmedspråklig Oscar

Fem filmer er med i kampen om Oscar-statuetten for beste fremmedspråklige film: Den tyske «Beyond Silence», den nederlandske «Character», den brasilianske «Four Days in September», Spanias «Secrets of the Heart» og Russlands «The Thief.»

Nicholson ble historisk

Skuespiller Jack Nicholson har laget Oscar-historie. Med dagens nominasjonen for beste mannlige hovedrolle i «As Good As It Gets», er han den i verden som har blitt Oscar-nominert flest ganger. Nominasjonen er den ellevte i Nicholsons skuespiller-karriere.

(NTB-Dagbladet)

Lenker

Oscar

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer