- Trenger en plan

Produsent Stein Roger Bull skulle gjerne ha sagt at: - Dere, jeg har en plan! Men sannheten er at to måneder før Olsenbanden skal gjøre sitt nye kupp, så mangler planen.

Planen som gjør det mulig å få Norges travleste skuespillere til å kunne samles til filmopptak med den berømte banden.

Opptakstarten er allerede skjøvet fra 27. juli til 1. september, men prosjektlederne Bent Rognlien og Hilde Berg håper at det ikke skal ta så mange uker nå før den endelig rollelista er klar.

Puslespill

- Det er gøyalt puslespill, men litt av en oppgave å skulle tråkle sammen en innspillingsplan som gjør at alle de vi vil ha med, har tid til å bli med, sier Berg.

Ønskelista er i alle fall klar: Rolv Wesenlund, Hege Schøyen, Sven Nordin og Øivind Blunck er invitert til å ta roller i filmen ved siden av bandemedlemmene Arve Opsahl, Sverre Holm, Aud Schønemann og Harald Heide Steen jr.

Ja, og så Hallvard Flatland, da - som allerede har ryddet plass i sin timeplan til filmdebuten.

- Problemet var at vi ikke kunne skrive avtaler med noen, verken foran eller bak kamera, før vi fikk penger til filmen. Og da vi fikk penger, hadde selvsagt mange av dem vi ønsket oss allerede inngått andre avtaler, sier Bull.

Men torsdag bestemte han seg for at 1. september snurrer kameraene, så gjelder det bare å jobbe som f... for å få den omtalte planen i orden til den tid.

- Men Egon: han har planen klar?

- Å ja, han har flere. Egon har kjedet seg og brukt årene siden forrige kupp til å legge nye planer, sier Bull.

Samme konstruksjon

Den største forandringen i banden siden sist er selvsagt at Kjell (Carsten Byhring) er død. Hans enke Valborg (Aud Schønemann) er imidlertid fortsatt nervøst til stede, mens Egon Olsen (Arve Opsahl) selv har havnet på gamlehjem og Benny (Sverre Holm) driver med transport og sånt.

Egon kommer altså ikke ut av Botsfengslet med nye planer denne gangen, han kommer fra gamlehjemmet.

- Ellers er det mye av den samme konstruksjonen som i de gamle filmene, sier Bull.

300000 billetter

Og det er samme regissør, Knut Bohwim; samme manusforfatter, danske Henning Bahs; samme musikk av Bent Fabricius-Bjerre - og samme suksess?

- Nå har TV fått nye generasjoner interesserte i Olsenbanden. At vi fikk offentlig støtte til filmen er en anerkjennelse av det arbeidet som er gjort i de tidligere filmene. Vi trenger slike komedier også, de er en berikelse av det norske kinotilbudet. Men suksess? Vi bør kunne selge 300000 billetter, sier Stein Roger Bull.

  • «Olsenbandens siste stikk» produseres av Nordisk Film AS, den koster 15,5 millioner - hvorav 7 millioner er offenlig støtte - og får kinopremiere i skolenes vinterferie i februar neste år.