Ullmann, Linn

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Slik ble jeg forfatter:

- Jeg ville egentlig bli operasanger, men jeg kan ikke synge. Så bestemte jeg meg for å bli skuespiller. Etter noen år på en teaterskole i New York, fortalte læreren meg at jeg var en elendig skuespiller. Min mor var helt enig. Dermed ble jeg journalist.

Beste leseropplevelse:

Jeg har lest enormt mye i mitt voksne liv, så det er litt vanskelig å velge ut noen. Men jeg likte spesielt godt «Til bryllupet» av John Berger, det er en vakker kjærlighetsfortelling. Ahmet Altans «Ensomhetens private historie» har betydd mye for meg. George Perecs «Livet Bruksanvisning» er en leseropplevelse som aldri tar slutt. Ellers er jeg opptatt av de engelskspråklige forfatterdronningene, som Virginia Woolf og Jane Austen, og

de store russiske fortellerne, særlig Tolstoj. Men Astrid Lindgrens «Mio min Mio» er den største opplevelsen av alle.

Slik liker jeg å jobbe:

Jeg sitter hjemme og skriver. Jeg har et veldig strukturert forhold til arbeidet mitt, og er av den typen som får dårlig samvittighet om jeg ikke får gjort noe en dag. Det eneste jeg er helt avhengig av for å jobbe, er en spesiell type lakrispastiller - i stedet for sigaretter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer