Vanntett skotter uten målteft

Drillos-motstander Skottland er en stødig fotballnasjon. De har kvalifisert seg til seks av de sju siste VM-sluttspillene, årets inkludert. Men skottene har aldri gått videre fra gruppespillet i VM. Et vanntett forsvar hjelper lite når de ikke scorer mål.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

10. juni starter VM i fotball i Frankrike. Dagbladet presenterer og rangerer alle de 32 VM-landene. I dag: Drillos-motstander SKOTTLAND

Av SIGBJØRN STRAND og GORM S. ANDRESEN

I 1974, -78, -82 og -90 var det målforskjellen som hindret gutta fra sekkepipenes hjemland i å avansere fra innledningspulja. Trener Craig Brown er smertelig klar over at heller ikke han har funnet veien ut av måltørken.

- Jeg tror ikke mange land gleder seg til å spille mot forsvaret vårt. Men jeg innrømmer at vi bekymrer oss for hvor målene våre skal komme fra, sier den nøkterne manageren.

VM-motstanderne er heller ikke av typen som holder døra på gløtt for enkle baklengsmål. Marokko er regnet som et godt organisert lag, i alle fall etter afrikansk målestokk. Norge er ekstremt godt organisert etter alle verdens målestokker. Og når den siste motstanderen heter Basil, er det lett å forstå Browns bekymriger.

Playmaker

Et ørlite håp er at Blackburn-spissen Kevin Gallacher (31) kan ta med seg den uvante målteften han har vist i Premier League denne sesongen. Med 19 mål for Blackburn har han vist at han er en potensiell matchvinner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer