Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Vollebæk kjemper mot klokka

- Dette er en kamp mot både klokka og kalenderen. Jeg er dypt bekymret for fredsprosessen dersom ikke israelske og palestinske selvstyremyndigheter får i stand konstruktive samtaler før Washington-møtet om vel to uker, sier utenriksminister Knut Vollebæk til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Utenriksministeren møtte i går Jordans utenriksminister Fayez Tarwneh og andre jordanske ledere i innledningen til et nytt skytteldiplomati i Midtøsten.

- Jordanerne er dypt bekymret for at regjeringskrisen i Israel skal føre til at fredsprosessen forsvinner i innnenrikspolitiske problemer. De frykter at innenrikspolitiske problemer kan bli brukt som en unnskyldning for å sette fredsprosessen til side, sier Vollebæk på telefon fra Jordans hovedstad Amman.

Den norske utenriksministeren sier jordanerne la vekt på at Arafat i lang tid har vært presset opp mot veggen, og at det kan være vanskelig for ham å vise mer fleksibilitet enn han allerede har gjort.
- Det viktigste for å få fredsprosessen på skinner er reelle forhandlinger om israelsk tilbaketrekking. Her mener jordanerne at Israel ikke bør komme til møtene med et ferdigtegnet kart, sier han.

Dagens møte med utenriksminister David Levy er avlyst etter at Levy trakk seg fra regjeringen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!