Willis redder verden igjen

CANNES (Dagbladet): - Nå har jeg reddet verden tre-fire ganger, det begynner å bli en vane, sier Bruce Willis om sin kommende film «Armageddon». En uvane, vil nok mange si.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

VERDENSREDDEREN: Bruce Willis hilser fansen langs Croisetten i Cannes, der han er for å snakke om sin nye film «Armageddon».

Av TRYGVE AAS OLSEN og LIV JØRGENSEN

I går ble halvparten av filmen, den er ikke ferdig ennå, vist for pressen i Cannes og hvis den uferdige halvparten blir mer av den første, så har man følgende i vente:

Bruce Willis leder en gjeng av lurvete oljeborere, som får i oppdrag av USAs president å fly to romferjer ut til en asteroide som er på kollisjonskurs med jorda. Den skal de bore et hull i, som de så skal fylle med en atomladning stor nok til å sprenge hele greia i filler.

Ikke Gud

Willis' rollefigur er selvsagt ubarbert og kledd i ermeløs T-trøye når han samler arbeidsstokken sin til møte: «Hei, gutter. De ber oss om å redde verden. Er dere med?» Spørsmålet er selvsagt hva skuespilleren Bruce Willis skal gjøre for å komme seg videre, etter verdensredderrollene.

- Skal du spille Gud, kanskje?

- Huh, huh...i telefonkatalogen står det verdensredder bak navnet mitt...huh, huh. Men det hender jeg tar meg fri innimellom og tar andre jobber. Nå er jeg nettopp ferdig med en film som heter «Breakfast of Champions».

Som er en filmatisering av Kurt Vonneguts bok med samme navn, en bok med både humor og visdom, omtrent så langt fra «Armageddon» som det lar seg gjøre å komme.

Ikke morsom

For det er ikke mye glimt i øyet til Willis når han endelig kommer seg opp i romferja, verden skal reddes i fullt alvor. Like alvorlig omtaler produsentene filmen som «en hyllest til mennesket» og «den viktigste filmen vi har vært med på».

- Men det er da mye moro i filmen også, sier Willis.
Og tenker ikke på den scenen da han, alene og forlatt på asteroiden, tar et TV-overført, langdrygt og følelsesladet farvel med sin datter, spilt av Liv Tyler. De inviterte journalistene lo høyt og rått i kinosalen da tårene trillet ned over Willis-kinnene.

- Dere tar påfallende lett på verdens undergang, sier Willis.

Ikke regissør

Han har ikke mye til overs for media og mener at pressens oppførsel, sånn generelt sett, er det tydeligste tegnet på at vår sivilisasjon faktisk nærmer seg en slutt.

- Hva ville du selv gjort hvis du visste at verden gikk under om 24 timer?

- Reist hjem til døtrene mine og når slutten nærmet seg: fått tak i litt heroin, sier Willis.

Og er det da ikke noen oppløftende meldinger fra hans opphold i Cannes? Vel, han lovet å aldri regissere filmer selv - og det er da noe.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer