Kate Upton ble bedt om å gå ned i vekt:

- Jeg måtte stenge dem ute

Modellen forteller om den harde starten på karrieren. 

BLE BEDT OM Å SLANKE SEG: Modellen Kate Upton har gjort stor suksess, og har prydet forsida av verdens største magasiner. I et nytt intervju forteller hun derimot at det ikke var enkelt i starten - da hun ble bedt om å gå ned i vekt. Foto: Anthony Behar, NTB scanpix
BLE BEDT OM Å SLANKE SEG: Modellen Kate Upton har gjort stor suksess, og har prydet forsida av verdens største magasiner. I et nytt intervju forteller hun derimot at det ikke var enkelt i starten - da hun ble bedt om å gå ned i vekt. Foto: Anthony Behar, NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Supermodellen Kate Upton (24) har i en årrekke levd av å selge utseendet sitt. Hun har prydet forsidene til noen av verdens største magasiner, deriblant Vogue og Sports Illustrated.

Denne måneden har hun fått nok en storjobb, og pryder forsida av motemagasinet Glamour.

Under tittelen «Modeller som vil ha mer» har Upton og en rekke andre modeller pratet om veien til suksessen og framtidsplaner.

24-åringen tar blant annet opp at veien ikke har vært enkel. Da hun ble bedt om å gå ned i vekt, innså hun at hun måtte ta grep.

- Forsøkte å gå på diett

Motemagasinet har lagt ut intervjuet på sine egne nettsider. Da Upton først startet karrieren, fikk hun oppmerksomhet for å ikke ha en tradisjonell modellkropp.

På spørsmål fra journalisten Meredith Bryan om hun noen gang ble bedt om å gå ned i vekt, svarer 24-åringen åpent.

- Hele tiden! Jeg forsøkte først å gå på diett for å bli det de ønsket, men jeg innså etterhvert at det ikke var realistisk. Dette er min kroppsform. Jeg måtte stenge dem ute, forteller hun i intervjuet.

Slik liker Kate Upton at menn ser ut

Upton hevder at de som roper høyest om forandring av kropp ofte er de med minst kreativitet i bransjen.

Gangene hun overhørte folk si at hun ikke har riktig kropp har hun slått tilbake med spørsmål om hvorfor hun jobber hver dag.

- Det er mange veier man kan gå i denne industrien og mange måter å oppnå suksess på, sier hun til Glamour.

Et annet aspekt som kommer med berømmelse, er hat i sosiale medier. 24-åringen forteller at hun har lært seg å ikke tenke på de negative kommentarene.

- I starten var det vondt. Men her om dagen leste jeg noen negative kommentarer og tenkte over at de var morsomme. Så jeg vil tro at de ikke skader meg nå, forklarer modellen.

Stilte i skandalevideo

Da Upton var 19 år gammel, sikret hun seg et oppdrag med stjernefotografen Terry Richardson.

Under fotoseansen ble det laget en film, der modellen framfører en dans hun selv omtalte som «Cat Daddy».

Videoen var ifølge henne selv bare ment som humor, så minen ble alt annet enn positiv da den plutselig lå på Youtube. I et intervju i fjor fortalte hun at hun sa klart i fra til fotografen da hun oppdaget at filmen lå på nett - og hadde millioner av visninger.

- Jeg gikk løs på ham. Jeg sa: Det var respektløst. Du kunne ha fortalt det til meg, sa Upton til Vogue.

Videoen ble seinere fjernet fra YouTube, fordi den brøt med det Google-eide selskapets regler rundt nakenhet. Den ble gjort tilgjengelig igjen da YouTube innså at de hadde gjort en feil.

Selv om Upton først lot sinnet sitt gå ut over Richardson, innså hun at hun ikke kunne bære nag over situasjonen.

Kate Upton viser fram bikinimote i vektløs tilstand

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer