Anmeldelse: Lars Monsen og Kjetil Østli, Lars Monsen: Mitt liv

Dette smaker av fugl!

Tåler vi mer Lars Monsen nå? Jada, takket være Kjetil Østli.

UTE MED BIOGRAFI: Lars Monsen har valgt riktig mann til å føre livshistorien sin i pennen, mener anmelderen. Foto: HENNING LILLEGÅRD
UTE MED BIOGRAFI: Lars Monsen har valgt riktig mann til å føre livshistorien sin i pennen, mener anmelderen. Foto: HENNING LILLEGÅRD Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Servitøren på Stortorvets Gjæstgiveri mister ikke bare munn og mæle, men også kopper og kar da Monsen, alfahannen, mannen med rovfugløynene åpenbarer seg sammen med journalist og forfatter Østli, ifølge deres nye bok «Lars Monsen: Mitt liv»

Men alle vi andre. Orker vi enda en omgang med Monsen minutt for minutt, akkompagnert gneldrebikkjer og kuldegrader?

Svaret ville vært et høylytt nei, om det ikke var for Kjetil Østli.

I første kapittel, kalt «Jeg tror ikke på flaks eller uflaks», beskriver han hvordan mannen som har gått Canada på langs og Norge på tvers, eller var det omvendt, svinger inn på gjestgiveriet:

«Her kommer han. Her kommer han ned Oslos gater, i svarte klær, med kunstige tenner, ustelt hår, vaiende kraftig overkropp, grove hender med rester av arr, en sammenpresset ryggsøyle, utslitt hofte, ekstreme lår, opererte knær, sterke legger og to føtter som har ført ham nærmere og nærmere sannheten om ham selv. Og la oss ennå ikke nevne sjelen, hva nå den er eller ikke er.»

Jeg leser på ny. Dette smaker av fugl! Ouverturen er som en taktfast parademarsj, den burde bli pensum på Journalisthøyskolen i kategorien portrettintervju.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer