Får kjeft for å snakke om Kristus og Muhammed

Bråk blir det når du er filmstjerne og snakker om Kristus og Muhammed i samme setning. Det fikk Liam Neeson bitterlig erfare.

JULEFILM: Liam Neeson og Laura Brent posererte villig for fotografene på den røde løperen da «Lagenden om Narnia - Reisen til det ytterste hav» hadde verdenspremiere. Foto: Reuters/Scanpix.
JULEFILM: Liam Neeson og Laura Brent posererte villig for fotografene på den røde løperen da «Lagenden om Narnia - Reisen til det ytterste hav» hadde verdenspremiere. Foto: Reuters/Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LONDON (Dagbladet): Mens 6000 demonstrerende tigre marsjerte mot et av Londons mest eksklusive hotell, The Dorchester, satt Liam Neeson (58), som har gitt stemmen til løven Aslan,  inne i varmen for å snakke om sin nye film «Legenden om Narnia - Reisen til det ytterste hav».  Den tredje i rekken Narnia-filmene er basert på de verdenskjente bøkene til C.S Lewis. Den britiske forfatteren sa at en av de viktigste karakterene i romanserien, løven Aslan, var basert på selveste Kristus.   Stridens kjerne  - Løven Aslan symboliserer en Kristus-lik figur. Men for meg symboliserer han også Muhammed, Buddah — alle de store spirituelle lederne og profetene, sier Liam Neeson med dyp og rolig stemme, mens en tannpirker vippet opp og ned i munnviken. Han er Oscar-nominert for sin uforglemmelige rolle i Schindlers liste, har spilt i storfilmer som Star Wars, Batman Begins og Taken.

Fansen raser De demonstrerende Tamiltigrene utenfor hotellet roper sin misnøye mot Sri-Lankas president. De blir møtt av bevæpna politi. Liam Neeson blir møtt av rasende fans etter sin uttalelse om at løven Aslan også kunne representere den islamske profeten Muhammed. De mener Neeson prøver å være politisk korrekt og at han nå ruinerer Narnia-forfatterens ettermæle.Den tidligere sekretæren til avdøde C.S Lewis opprørt.- C. S Lewis ville snudd seg i graven hvis han hadde hørt hva Liam Neeson sa. Mens forfatteren levde sa han eksplisitt at alle Narnia-historiene omhandlet Kristus. Narnia har ingenting med Islam å gjøre, sier Walter Hooper til The Telegraph.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer