Her er Spidermans nye nemesis

- Han er ikke den verste skurken.

I kjølvannet av den enorme suksessen til «The Avengers» nærmer det seg premiere på flere store blockbustere. Og fra filmstudioene sildrer en jevn vårflom av trailere, teasere og andre klipp som bygger opp forventningene til for eksempel «The Amazing Spiderman», som har norsk premiere 11. juli.

I helga kom de første bildene av Spideys nye hovedfiende, Dr. Curt Connor, som etter å ha lekt litt for mye med reptil-DNA og eksotiske kjemikalier blir forvandlet til The Lizard, med tilhørende superkrefter og evner, deriblant telepati.

Men det er ikke noen typisk superskurk vi får møte, ifølge regissør Marc Webb og skuespiller Rhys Ifans, som er intervjuet i filmklippet som er lagt ut på nettsidene til det oppdiktede Oscorp Industries - Connors arbeidsgiver.

- Han er ikke den verste skurken på planeten. Han er ikke typen som tvinner mustasjen og bare ønsker å terrorisere folk. Han mener selv at han gjør det rette, sier Webb.

- Jeg spiller ikke på noen måte en superskurk. Han er et menneske med ekte behov og redsler, men han føler seg lurt av Gud, hevder Ifans.

Snutten avslører også Connor har en kopling til Spidermans familiebakgrunn, og at den kjente forhistorien til superhelten muligens må skrives om.

Det er «The Social Network»-stjerna Andrew Garfield som har overtatt den røde og blå drakta etter Tobey Maguire, som spilte hovedpersonen i spidermanfilmene fra 2002, 2004 og 2007. En oppfølger har planlagt premiere i 2014.

INGEN TYPISK BADGUY: Men en mann med ekte behov og redsler, ifølge skuespiller Rhys Ifans. Foto: Columbia Pictures
INGEN TYPISK BADGUY: Men en mann med ekte behov og redsler, ifølge skuespiller Rhys Ifans. Foto: Columbia Pictures Vis mer